Volontärsamordnare hos BOUJT på 75 % vikariat sökes

Volontärsamordnare hos BOUJT på 75 % vikariat sökes

 • Inläggskategori:Nyhetsarkiv

Vi söker en volontärsamordnare till vårt Barn- och Ungdomsjour på Teckenspråk projekt, BOUJT

Vi söker en volontärsamordnare till vårt Barn- och Ungdomsjour på Teckenspråk projekt då vår nuvarande ska på föräldraledighet.

Om projektet BOUJT  

BOUJT är Sveriges enda barn-och ungdomsjour som riktar sig till döva och hörselskadade barn och ungdomar i åldrarna 7-21 i Sverige. Vi erbjuder stöd på svenskt teckenspråk, bland annat stödsamtal med utbildade döva och hörselskadade syssnare (volontärer). BOUJT startades upp sommaren 2017 på initiativ av SDUF, Sveriges Dövas Ungdomsförbund, BOUJT:s projektägare, och är ett projekt finansierat av Arvsfonden. Vi samarbetar med Unizon som samlar över 130 kvinnojourer, tjejjourer och andra typer av stödverksamheter över hela Sverige.

Om tjänsten

Tjänsten är ett vikariat som kommer att innebära bland annat ett övergripande ansvar för jourverksamheten och våra volontärer. Du samordnar volontärernas arbete och ser till att volontärerna får det stöd de behöver för att kunna genomföra sitt uppdrag. Du arbetsleds av projektledaren och har projektets styrgrupp med representanter från olika organisationer bland annat vår samarbetspartner Unizon som bollplank och stöd i arbetet. Arbetet kommer att innebära resor och helg-och kvällsarbete då vi bland annat gör besök hos berörda organisationer och aktörer.

Vi vill att du ska:

 • Kunna svenskt teckenspråk flytande.
 • Ha erfarenhet av att arbeta med unga.
 • Vara initiativtagande och självgående.
 • Dela och arbeta för våra värderingar och är eller blir medlem hos vårt ungdomsförbund
 • Tycka om kontakter med nya människor.
 • Vara stresstålig, van att arbeta under press samt vara flexibel.
 • Ha god samarbetsförmåga.

Det är meriterande om du har:

 • Kunskap om barnrätt och ungdomsperspektiv.
 • Har utbildning alt. gått på kurser inom sociala frågor alt. administration.
 • Har gymnasieutbildning (gärna barn-och fritid/samhällsvetenskapsprogrammet)
 • Erfarenhet av att arbeta i projekt med processer och målstyrning.
 • Erfarenhet av att nätverka och bedriva påverkansarbete.
 • Har kunskap om makt, våld, genus och normkritiska perspektiv.
 • Erfarenhet av att hålla i presentationer.
 • Erfarenhet av medlemsstyrd intresseorganisation.

Personliga egenskaper

Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper. Du är socialt kompetent och har erfarenhet av att möta olika människor från olika sektorer och sammanhang. Du är orädd för egna initiativ och har en vilja att ta eget ansvar, du ska ha god samarbetsförmåga samt vara självgående. Du får gärna vara kreativ dock ska du vara strukturerad och målinriktad. 

Om organisationen

Sveriges Dövas Ungdomsförbund (SDUF) är en ideell organisation för döva och hörselskadade barn och ungdomar i Sverige som arbetar för att alla ska få samma möjligheter till delaktighet och inflytande i samhället på svenskt teckenspråk. Vi bevakar och driver frågor från förskola ända upp till högskolestudier, vi motsätter oss all form av diskriminering som uppstår på grund av normativa värderingar i samhället. Rätten till teckenspråk är kärnan i vårt intressepolitiska arbete. Vi har drygt 900 medlemmar i sju lokalföreningar.

Mer information

Placeringsort: Sundbyberg, Stockholm

Tillträde: Enligt överenskommelse

Omfattning: 75%, vikariat.

Anställningsvillkoren regleras i kollektivavtal KFO ideella organisationer-Unionen.

Skicka in din ansökan så snart som möjligt! Sista ansökningsdatum är den 26 april. Urval och intervjuer sker löpande och tillsättning kan ske före sista ansökningsdag, skicka ditt personliga brev och CV till ansokan@nullsduf.se

För frågor om tjänsten kontakta projektledaren Carolina Ekström, carolina@nullboujt.se

Välkommen med din ansökan!