Kommunikatör sökes!

Du visar för närvarande Kommunikatör sökes!

Kommunikatör sökes!

  • Inläggskategori:Nyhetsarkiv

SDUF söker en kommunikatör som ska arbeta på förbundskansliet och i vårt nya projekt ”Minska Rasism och Intolerans i Dövsamhället genom Tillgänglig information”.

Om projektet
Sveriges Dövas Ungdomsförbund (SDUF) har beviljat ett projekt för att öka medvetenheten om och förståelsen för rasism och intolerans, med fokus på islamofobi, afrofobi, hbtq-fobi, bland döva och hörselskadade barn och ungdomar. Projektet ska främja inkluderande gemenskap och öka medvetenheten om mångfald genom att skapa interaktiva workshops och utbildningar på svenskt teckenspråk, ta fram teckenspråkigt informationsmaterial samt arbeta för integration av projektaktiviteter i förbundets ordinarie arrangemang.

Projektet kommer att ske nationellt och involvera de geografiska områdena där förbundets medlemsorganisationer, skolor för döva och hörselskadade samt SDUFs anslutande ungdomsklubbar finns. Det omfattar Stockholm, Göteborg, Örebro, Malmö och Härnösand.

Om SDUF
SDUF är en ideell organisation för döva och hörselskadade barn och ungdomar i Sverige som arbetar för att alla ska få samma rättigheter till delaktighet och inflytande i samhället på svenskt teckenspråk. SDUF bevakar och driver frågor från förskola till högskolestudier, förbundet motsätter oss all form av diskriminering som uppstår på grund av normativa värderingar i samhället. Rätten till teckenspråk är kärnan i vårt intressepolitiska arbete. SDUF har drygt 700 medlemmar i sex lokalföreningar.

Kolla gärna på SDUF:s hemsida: www.sduf.se

Om tjänsten
Som kommunikatör kommer du arbeta både på förbundskansliet och i projektet Minska Rasism och Intolerans i Dövsamhället genom Tillgänglig information. Du är ett ansikte utåt för förbundet. Ditt ansvar är spridning av information och material via kommunikationskanaler och sociala medier. Du kommer se till att SDUFs hemsida och sociala medier uppdateras löpande samt att begreppslära inom området för projektet publiceras på vår hemsida.

Vi söker dig som
Vi söker dig som är utåtriktad, bekväm med att synas och kreativ; du har lätt för att samarbeta och formulera dig så att budskap går fram. Du delar dövrörelsens ideologi. I ditt arbete är du trygg med att ha stort eget ansvar och ta egna initiativ, du har god framförhållning i ditt löpande arbete och är därmed flexibel och kan ställa om dig för nya förutsättningar.

Kvalifikationer

  • Relevant utbildning eller arbetslivserfarenhet inom kommunikation.
  • Klarar av att arbeta självständigt och mål- och resultatinriktat.
  • Goda språkkunskaper och uttrycker dig väl i både svenskt teckenspråk och skriven svenska.
  • Kunskap och erfarenhet av att optimera sociala medier.
  • Bemästrar Office 365, Adobe Photoshop och Indesign och är van användare av webbpubliceringsverktyg.
  • Stor hänsyn tas till din personliga lämplighet.

Vad erbjuder vi
Tjänsten är visstidsanställning fram till 2025-09-30 på 75 %. Tillträde är från 1 oktober 2024. Arbetsvillkoren följer arbetsplatsens kollektivavtal mellan Fremia och Unionen samt arbetsplatsens lokala kollektivavtal.

Placeringsorten är Stockholm, på förbundets kansli. SDUFs kansli är litet och anställda arbetar nära varandra, det innebär att du ser betydelsen av ditt arbete direkt. Vi sitter i samma lokal som våra projektanställda samt Sveriges Dövas Förbund (SDR) och tillsammans erbjuder vi en dynamisk och fullt teckenspråkig arbetsmiljö.

Om ansökan
Beskriv varför just du skulle vara aktuell för tjänsten i ett personligt brev, bifoga ditt CV samt löneanspråk och skicka per e-post till ansokan@nullsduf.se

Vi är ivriga på att komma igång och välkomnar varmt din ansökan. Vi träffar kandidater löpande så vänta inte med att skicka in din ansökan. Dock senast 31 augusti 2024.

Vid frågor om tjänsten, rekryteringsprocessen eller förbundet ta kontakt med SDUFs generalsekreterare Johanna Söderström på johanna.soderstrom@nullsduf.se

Fackliga frågor bevaras av SDUFs arbetsplatsombud Jiin Najar på jiin.najar@nullsduf.se