Språkresa USA, svenskar

På fredagen den 3 juli var väskorna fullpackade bärandes av nio förväntansfulla ungdomar på Arlanda flygplats som nu skulle ställa kursen mot Indianapolis, USA för två veckor på en språkresa!

Det blev en väldigt fin start för ungdomarna som på plats genast fick uppleva en amerikansk högtid; 4 juli, nationaldagen. Helgen tillbringades hos deras respektive värdfamiljer som visade hur man firar en högtid – ordentligt! Efter helgen då man vilat bort jetlagen, åkte alla till skolan där lägret skulle hållas för de nästkommande två veckorna.

Ungdomarna uppskattade möjligheterna att lära sig nya språk, träffa nya vänner, och åka iväg på aktivititer. Under de två veckorna i USA har vi hunnit med bland annat en trampolin park, en basketmatch, shopping, och två olika vattenland (ett, Holiday’s World, uppskattades väldigt mycket av ungdomarna då det fanns häftiga och snabba karuseller, särskilt Voyage och Thunderbird som vi rekommenderar starkt, för er som åker till Indiana någon dag) och avslutningsvis med en natts camping. Veckorna blev fyllda av roligheter, aktivititeter, kulturskrock, nya språk, och sist men inte minst – nya vänner.

Efter två veckor sade vi hej till Sverige. På söndagen den 19 juli tidig morgon kom vi hem. Borta bra, men hemma bäst!

Kolla in våra bilder och uppdateringar på SDUF:s facebook-evenemang med namnet “Språkresan till Indiana, USA”, klick här!

/Ledaren Hanna Ferm

 

IMG_2988