Ungdomsklubbkonferens

Ungdomsklubbskonferensen 2020 är INSTÄLLT

Årets ungdomsklubbskonferens 2020 är inställt, pga coronaviruset. Mer info om hur SDUF:s arbete och verksamhet i samband med viruset finns här: http://sduf.se/2020/04/coronaviruset-och-sdufs-verksamhet/

Nästa ungdomsklubbskonferens blir av vår 2021. Håll utkik här för mer information!

Anmälningsformulär  

Deadline: 6 april 2020

SDUF:s medarbetare har tystnadsplikt och vi använder informationen om dig till bara eventet, inget annat. 

* = obligatoriskt fält

För:*

Förnamn:*

Efternamn:*

Födelsedatum (åå-mm-dd):*

Jag är (pga rumsfördelning):*
Kille
Tjej
Annat

E-mailadress:*

Information om ungdomsklubbskonferensen skickas till dig till den här adressen. Det är ditt ansvar att kolla dina mail och att meddela oss om du byter e-mailadress.

Annan kontaktperson, t ex ungdomsklubbens e-mailadress, som också får all information:

Mobilnummer:*

Anhörig/närståendes mobilnummer, för kontakt i nödfall:*

SDUF kan boka resor till reducerat pris för mig (om jag är under 25 år eller har förmånsintyg):*
Ja
Nej/vet inte/vill inte avslöja

Jag vill att SDUF bokar min ditresa (framme kl ca 18 i Älvkarleby Station fredag 15 maj, som vi rekommenderar):*
Ja, från min hemstad:
Nej, jag måste komma senare, efter kl:
Nej, jag bor nära eller fixar resor på egen hand

Jag vill att SDUF bokar min hemresa (från Älvkarleby Station kl ca 14 söndag 17 maj, som vi rekommenderar):*
Ja, till min hemstad:
Nej, jag måste åka tidigare, max kl:
Nej, jag bor nära eller fixar resor på egen hand

Jag behöver boende i Älvkarleö herrgård:*
Ja
Nej, jag bor hemma eller hos någon kompis

Jag har specialkost och/eller allergier:*
Nej
Ja, vad:

Övrigt (som är viktigt för SDUF att känna till, för att ge mig ett bra bemötande):
Jag har synskada
Jag har rörelsehinder
Annat:

Bilder/filmer på mig får publiceras i bl. a. Dövas Tidning, verksamhetsberättelser, hemsida och sociala medier:*
Ja
Nej

Dessa är obligatoriska fält:
Jag förstår och accepterar att efter deadlinen 6 april, kommer SDUF att boka boende och resor till mig (om jag har valt det) och att vid avhopp/ändringar om boende/resor efter deadlinen, så får ungdomsklubben stå för eventuella extrakostnader.

Jag godkänner att SDUF samlar och använder mina personuppgifter enligt SDUF:s integritetspolicy och dataskyddsförordningen GDPR, för att kunna ordna en så bra helg som möjligt för mig och att uppgifternas raderas efter helgens slut (mer information om integritetspolicyn finns här: http://sduf.se/filarkiv/ eller kontakta kansli@nullsduf.se).

Skriv det som står på rutan härnedan och klicka på skicka.
captcha

Deadline: 6 april 2020

.

Om ungdomsklubbskonferenser

Varje år samlas representanter från SDUF:s ungdomsklubbar till konferens. Under ungdomsklubbskonferensen tas ämnen upp som berör ungdomsklubbarna och man får chans att ge och ta emot tips från varandra som kan utveckla ens egen ungdomsklubb. Helgen är dessutom ett tillfälle till socialt umgänge och träffa andra från hela Sverige.

Varje ungdomsklubb kan skicka 2 ombud och du anmäler ditt intresse via din lokala ungdomsklubb. Här på den här sidan lägger vi upp information om kommande ungdomsklubbskonferenser och även sammanfattningar från gamla ungdomsklubbskonferenser.

Gamla ungdomsklubbskonferenser 


Ungdomsklubbskonferens i Solhem på Björkö 5-7 april 2019

.

Ungdomsklubbskonferens 2018

Ungdomsklubbskonferensen 20-22 april april 2018 i Uppsalas Dövas Hus med temat Dövkultur

Vi alla samlades i Uppsala Läns Dövas Förenings hus, en vit, fin och mysig villa där vi körde igång årets Ungdomsklubbskonferens med det spännande temat: Dövkultur. Fredagskvällen var det ice-breaking och SDUF hade bjudit in projektet BOUJT (Barn- och Ungdomsjour på Teckenspråk) som berättade om sin jourverksamhet. Många var intresserade och ställde frågor! Kanske får vi fler ”syssnare” (volontärer) till jouren?

Lördagsförmiddagen hade vi Ungdomsklubbsforumet som vanligt, där SDUF informerade om sin verksamhet och hur de arbetar samt ungdomsklubbarna fick diskutera med varandra om olika frågor. Vi hade även en workshop om hur SDUF ska arbeta intressepolitiskt och det var många heta diskussioner!

På eftermiddagen kom Niklas Wanjura från SVT Teckenspråk som lyfte ämnet Dövkultur och varför det är så få döva ungdomar i Sverige som vill anmäla sig till olika kultur-events, t ex European Deaf Youth Capital i Stockholm 2017, där många från Europa deltog men inte enda från Sverige? Vad kan det bero på?

Sist så avslutades helgen med Jamila Ouahid, en känd dövkulturprofil med en workshop om VAD som är Dövkultur. Deltagarna fick spela upp olika scener med situationer som är typiskt döva.

Stort tack för helgen – vi ses nästa gång till SDUF:s förbundsstämma hösten 2018!

Ungdomsklubbskonferensen 21-23 april 2017 i Jönköping med temat #Tillsammansärvistarka!

2017 hadeSDUF sin årliga ungdomsklubbskonferens den 21-23 april i vackra Jönköping där vi höll till i Vätterbygdens Dövas Förenings lokal med fantastisk utsikt över Vättern och fantastisk stämning med ungdomar från hela Sverige! Helgen var värdefull på flera sätt; att SDUF fick tillfälle att samla alla sina ungdomsklubbar på ett och samma ställe (det andra tillfället under året är förbundsstämman på hösten), att ombuden från ungdomsklubbarna fick träffas, utbyta erfarenheter och lära sig mer om hur man kan stärka sin ungdomsklubb, och sist men inte minst så fick vi se mer av “döv-Sverige” genom att få besöka VDF:s lokal.

Under helgen med temat #Tillsammansärvistarka! fick ombuden information om SDUF:s verksamhet och diskutera om hur SDUF ska arbeta framöver. En av de viktigare frågorna var vad SDUF tyckte och skulle rösta inför SDR:s kongress juni 2017. Vi hade bjudit in Rebecca Jonsson och Isabel Engwall som föreläste om “Vems ansvar?” – där de tog upp hur man arbetar med intressepolitiska frågor som rör döva barn och ungdomar. På slutet fick ungdomsklubbarna gå igenom på detaljnivå hur man kan marknadsföra och ordna en bra aktivitet, kanske tillsammans med andra ungdomsklubbar? Med bra och spännande aktiviteter lockar man fler medlemmar och då växer ungdomsklubben.

SDUF ser redan nu att många ungdomsklubbar är motiverade och har eller ska genomföra större gemensamma aktiviteter. Spännande! Tillsammans är vi starka!

IMG_0063

Gruppbild från Ungdomsklubbskonferens 2016 i Leksand

2016 blev ungdomsklubbskonferensen med temat ”Medieträning” av i Västanviks folkhögskola i Leksand. Där SDUF bildades för exakt 50 år sen – den 23 april 1966! Det firade vi såklart med tårta, historieberättande av Ingvar Edwall och Anders Sundström tillsammans med Charlotte Gustavsson och Urban Mesch med bildspel.
Under helgen, den 22-24 april 2016, diskuterade man mycket om medieträning och intressepolitiskt arbete. Dvs hur kan man skriva ett öppet brev? Hur gör man sitt lokala intressepolitiska arbete synligt? Hur gör man om det blir konflikter i ungdomsklubben? Vi hade en föreläsare, Mona Riis, intressepolitisk sekreterare på Stockholms Dövas Förening och dessutom f.d. SDUF-ordförande, som gav en mycket uppskattad föreläsning.

ukk GRUPPBILD

Deltagare som var med på ungdomsklubbskonferensen 2015 i Vänersborg

2015 samlades man i Vänersborg. Den här gången var dessutom sista gången SDUF håller ungdomsklubbskonferens på hösten, från och med 2016 hålls det på våren. Årets tema blev ”Civil olydnad” och inbjudna föreläsare var Tobias Holmberg, f.d. ordförande för Unga Rörelsehindrade, och Thomas ”Tomato” Lichy, en döv aktivist från England. Båda har utfört många civil olydnad-aktioner och hade mycket erfarenhet. De berättade om vad civil olydnad är, hur man ska gå tillväga och vad man ska tänka på. Deltagarna blev mycket inspirerade och det var många diskussioner om hur döva i Sverige kan använda civil olydnad-metoder till vad.

2014 samlades man i Malmö. Temat för helgen var mångfald och normer, inbjudna att tala var Mimount Tebibel som är projektledare för SDF:s projekt ”Tredubbelt utsatt” och Patrik Nordell. Deltagarna pratade bland annat om genus, normer, Ungdomsklubbslyftet och SDUF:s framtid.