Vi söker två projektmedarbetare till vårt Barn- och Ungdomsjour på Teckenspråk projekt och kommer att tillsätta 150 % fördelat på två personer. Vi ser gärna en blandning av kompetens, ålder och kön som tillsammans ska täcka upp samtliga områden. Du behöver alltså inte uppfylla alla kompetenser och egenskaper själv.

Båda projektmedarbetare ska

 • Ha egen erfarenhet av att vara döv eller hörselskadad
 • Kunna svenskt teckenspråk
 • Vara initiativtagande och självgående
 • Dela och arbeta för våra värderingar och är eller blir medlem hos vårt ungdomsförbund.
 • Tycka om kontakter med nya människor
 • Vara stresstålig, van att arbeta under press samt vara flexibel
 • Ha god samarbetsförmåga

Någon av projektmedarbetare ska

 • Ha kunskap om barnrätt och ungdomsperspektiv
 • Erfarenhet av att arbeta med unga
 • Erfarenhet av att arbeta i projekt med processer och målstyrning
 • Erfarenhet av att nätverka och bedriva påverkansarbete
 • Ha kunskap om webbredigering och layout
 • Erfarenhet av arbete med sociala medier
 • Erfarenhet av att hålla i presentationer
 • Erfarenhet av medlemsstyrd intresseorganisation

Personliga egenskaper

Vi ska skapa ett bra team och värdesätter olikheter inom personalstyrkan samt lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper. Du är socialt kompetent och har erfarenhet av att möta olika människor från olika sektorer och sammanhang. Du är orädd för egna initiativ och har en vilja att ta eget ansvar, du ska ha god samarbetsförmåga samt vara självgående. Du får gärna vara kreativ dock ska du vara strukturerad och målinriktad.

Om tjänsterna

Projektmedarbetarna kommer att ha varierande arbetsuppgifter och delas in i två ansvarsområden: en webbansvarig och en volontäransvarig, tillsammans ska arbetsgruppen skapa en webbaserad jourverksamhet på teckenspråk. Bland annat ska arbetsgruppen rekrytera och utbilda volontärer, skapa webbsida, spela in informationsfilmer om jouren samt barn och ungas rättigheter.

Utöver projektmålen ska gruppen utveckla och utforma opinionsbildande arbete för vår målgrupps rättigheter till tillgänglighet för alla barn och unga i den här målgruppen. Ni arbetsleds av projektledaren och har projektets styrgrupp med representanter från olika organisationer bland annat vår samarbetspartner Unizon som bollplank och stöd i arbetet.

Om organisationen

Sveriges Dövas Ungdomsförbund (SDUF) är en ideell organisation för döva och hörselskadade barn och ungdomar i Sverige som arbetar för att alla ska få samma möjligheter till delaktighet och inflytande i samhället på svenskt teckenspråk. Vi bevakar och driver frågor från förskola ända upp till högskolestudier, vi motsätter oss all form av diskriminering som uppstår på grund av normativa värderingar i samhället. Rätten till teckenspråk är kärnan i vårt intressepolitiska arbete. Vi har drygt 900 medlemmar i nio lokalföreningar.

Om projektet

“Barn- och Ungdomsjour på Teckenspråk” är ett treårigt projekt finansierat av Arvsfonden. Projektet har som mål att skapa en jourverksamhet på teckenspråk som senare kan bedrivas i någon annans regi. Någon som har förutsättningar att skapa en stabil och långsiktig stödverksamhet.

Vi har länge arbetat med att skapa en tillgänglig jourverksamhet för alla unga döva och hörselskadade, eftersom vi har märkt att det råder en stor brist i det stöd som samhället erbjuder döva och hörselskadade barn och ungdomar. Det finns i dagsläget inget barn- och ungdomsjour som erbjuder stöd på teckenspråk utanför skolan eller ordinarie arbetstider.

Målgruppen för projektet är de som kan tänkas ha behov av ett barn och ungdomsjour på teckenspråk. Vi har initialt riktat in oss på barn och unga mellan 7 och 21 år.

Mer information

Placeringsort: Sundbyberg, Stockholm

Tillträde: Enligt överenskommelse

Omfattning: Vi kommer att tillsätta 150 % fördelat på två personer.

Anställningsvillkoren regleras i kollektivavtal KFO ideella organisationer-Unionen.

Rekryteringen sker löpande, skicka ditt personliga brev och CV till ansokan@nullsduf.se senast 20 augusti.

För frågor om tjänsten kontakta projektledaren Carolina Ekström, carolina@nullsduf.se

Välkommen med din ansökan!

 

Ladda ned annonsen i PDF

Ladda ned annonsen i Word