WFDYS gruppbild

 

Ca 50 länder och ca 100 personer deltog på lägret i Turkiet och vi hade helt olika kulturer och framförallt olika språk. Det var jag och en till svensk deltagare som fått äran att åka dit i år. Det var en lärorik vecka med många händelser och aktiviteter.

Det började med att jag flög dit själv för första gången och möttes upp av två snälla turkiska funktionärer från lägret. Jag kämpade med att kommunicera med dem på internationellt teckenspråk vilket jag knappt kunde men hade i slutet av veckan lärt mig det hyfsat bra ändå!

Vi bodde på en campingplats med småstugor för max 4 personer. Jag bodde med två tjejer från Turkiet och en från Sydafrika. Vi blev uppdelade i olika lag med varsin färg på laget. Alla lagen hade smeknamn och ett eget tecken. Jag var med blåa laget och vi kallades för vågen för det är blått.

På förmiddagarna lyssnade vi på flera väldigt intressanta föreläsningar som handlade mycket om jämställdhet, kultur och politik. På eftermiddagarna hade vi mycket lek och aktiviteter med lagen som vi tävlade med hela veckan. Alla lekar var väldigt roliga och svåra, det krävdes mycket samarbete och fullt fokus! Mitt i veckan var vi iväg på utflykt för att utforska staden Istanbul, det var väldigt roligt och intressant! Vi åkte båt på floden mitt i Istanbul och såg flera vackra byggnader.

Jag lärde mig otroligt mycket under veckan, framförallt internationellt teckenspråk. Många kunde inte internationellt teckenspråk men alla lärde sig otroligt mycket ändå på bara en vecka. Vi var alla glada och positiva så allt gick om man ville!      

/Jonna Sjögren