Barnläger på Öland

Barnläger gruppbild

Totalt blev vi 11 glada barn tillsammans med fyra ledare som samlades på Kalmar tågstation, där väntade det en 30 minuters bilresa över bron till Öland. Vi bodde på en fin och trevlig gård som hette Allegården Kastlösa, barnen blev mest glada över att det fanns en pool på plats. Dessvärre så var vädret inte på vår sida under hela veckan, de två första dagarna när det var fint väder fick vi skynda på och nyttja vädret genom att bada första dagen och sen dagen därpå till Ölands Nöjes- och Djurpark där det fanns ett vattenland där vi badade hela dagen.

Tyvärr så blev vädret inte lika fin under resten av veckan men det hindrade inte barnen att i en sann svensk mentalitet att bada oavsett väder, imponerande. På den trejde dagen åkte vi tillbaka till Ölands nöjedspark för att kolla på djur samt åka olika karuseller. Jag själv blev spyfärdig efter ett par karuseller  och fick istället äta mjukglass medan barnen åkte varv efter varv. Under veckan hann vi med en massa saker som 5 kamp, skattjakt, GoKart, minigolf och en massa mer. Jag trodde jag jobbade med barn tills vi åkte Gokart… Alla gasade på och körde för fullt och körde om varandra, den svenska framtiden inom motorsporten ser ljus ut.

En gång åkte vi ut i skogen till en grillplats dr vi satt runt en eldstad och grilalde korv och marshallows samt banan med choklad och hade det allmänt mysigt. Vi fick också finbesök från två styrelseledamöter från SDUF, Erdem och David. De berättade om SDUF och lyssnade på barnens åsikter, guldvärt!
Vi avslutade veckan med att lämna barnen på Kalmar tågstation för hemfärd. Vi ledare trodde inte att det skulle vara svårt att lämna barnen och deras fantastiska humör under hela veckan men ack så fel vi hade.

Hoppas vi ses igen nästa år!

/Lägerföreståndaren Florian Tirnovan

 

11705174_10154036683527785_2176922393295930995_n