Förlängd ansökningsdeadline! Din praktikperiod kan börja ca mars-april. Sök innan!

Praktisera hos SDUF våren 2016

 Om organisationen

Sveriges Dövas Ungdomsförbund (SDUF) är en organisation för dig som är ung och teckenspråkig. Det spelar ingen roll om du är döv, hörselskadad eller hörande med döva föräldrar eller syskon. SDUF arrangerar varje år många läger, konferenser/kurser och andra aktiviteter för medlemmarna. SDUF jobbar även intressepolitiskt med frågor som rör döva och hörselskadade samt teckenspråk. SDUF har ca 900 medlemmar i åldern 6-30 år i hela Sverige.

Om projektet

År 2016 är ett stort och händelserikt år – det är då SDUF fyller hela 50 år som organisation! SDUF skriver nu en jubileumsbok om SDUF:s historia både före och mellan år 1966-2016, tillsammans med Charlotte Gustavsson och Urban Mesch. Deras arbete är att just nu samla ihop material, besöka arkiv för protokoll, tidningsklipp m.m., scanna gamla fotografier och bygga upp ett digitalt arkiv (då det inte har gjorts innan och det är värdefullt material), träffa och intervjua folk samt skriva själva boken tillsammans med en layoutare och en referensgrupp som korrekturläser.

Projektet pågår fram till årsskiftet 2016/2017, då boken ska vara klar och börja säljas.

Om praktikantperioden

Vi söker nu inför vårterminen 2016 en praktikant till vårt bokprojekt. Som praktikant kommer du följa och hjälpa till i första hand med enklare redaktionsarbete och ansvara för enklare saker som att scanna in gamla fotografier, protokoll och tidningsartiklar. Du får även följa Charlotte och Urbans arbete med att intervjua folk samt går genom gammalt och värdefullt material – inte bara för boken, utan för hela SDUF som organisation.

Det är en stor möjlighet att få vara en del av SDUF:s 50-åriga firande och arbete med viktig historisk dokumentation. Du kommer vara en del av det vardagliga arbetet på kansliet och du kommer få en stor insyn i hur organisationen fungerar och styrs.

Din praktik kommer att ge dig värdefulla erfarenheter om hur historien har påverkat oss i samhället idag, och om hur det är att arbeta inom civilsamhället. Praktiken är oavlönad och förlagd i första hand på vårt kansli i Sundbyberg, Stockholm. Du kommer att handledas av Urban Mesch, Charlotte Gustavsson och Sofia Nilsson.

Skicka personligt brev (på text eller teckenspråk) och CV om max en sida till generalsekreterare Anna Kain Wyatt på anna@nullsduf.se snarast, men senast 31 mars 2016. Det går såklart också bra att höra av dig med frågor.

Vem är du?

Vi ser att du har/är

  • kan svenskt teckenspråk
  • har intresse för historia, arkiv och fotografier, också av ideellt föreningsliv
  • är organiserad och kan hantera scanner, dator, bild- och redigeringsprogram (klippa och redigera bilder, sätta namn på dem, sortera i mappar m.m.)
  • självgående och initiativtagande
  • ser möjligheter och lösningar

Mer information

Placeringsort: Stockholm
Tillträde: Efter överenskommelse
Omfattning: heltid i 3 månader (ca februari-april)
Sista ansökan: 31 mars 2016

Kontakt:
Anna Kain Wyatt på Skype: AnnaSDUF eller e-mail: anna@nullsduf.se
Sofia Nilsson på Skype: SofiaSDUF eller e-mail: sofia@nullsduf.se
Charlotte Gustavsson: charlotte_gustav, e-post: charlotte@nullkomout.se
Urban Mesch: ubbesport, e-post: urban.mesch@nullgmail.com