Verksamhet

I över 30 år har vi på SDUF arrangerat teckenspråkiga läger för döva och hörselskadade barn och ungdomar samt deras hörande syskon. Det är en viktig verksamhet för vi vill ge barnen möjlighet att få träffa andra under det långa sommarlovet. Det är då kompisarna från skolan åker hem och det kan vara långt till bästisen. Då är det kul att få åka på läger och träffa gamla samt nya kompisar och busa.

I över 60 år har vi på SDUF arrangerat teckenspråkiga läger och events för döva och hörselskadade barn och ungdomar samt deras hörande syskon. Det är en viktig verksamhet för vi vill ge barnen möjlighet att få träffa andra under det långa sommarlovet. Det är då kompisarna från skolan åker hem och det kan vara långt till bästisen. Då är det kul att få åka på läger och träffa gamla samt nya kompisar och busa. Naturligtvis är det också flertal events under höst och vår, där medlemmar och representanter från ungdomsklubbar får träffas och umgås.

SDUF:s läger är inte bara för barn utan också för äldre ungdomar. Vi på SDUF ordnar läger i tre olika åldersgrupper; 6-12 år, 13-17 år och 18-30 år och har olika teman på lägren. Därför kan vi ofta erbjuda läger för varje åldersgrupp varje år.

Vi blickar också utanför Sveriges gränser och arbetar internationellt tillsammans med andra länder, både i Norden, Europa och ute i världen. Som en del i vår internationella verksamhet kan vi erbjuda språkresor till USA. Det unika med våra språkresor är att vi erbjuder dessa på teckenspråk! Dessutom engagerar vi oss gärna i olika projekt som stimulerar vår organisation och våra medlemmar.

Vi på SDUF strävar efter att ha varierade verksamheter där alla våra medlemmar kan hitta något som passar dem. Om du har idéer eller något önskemål, kontakta så gärna oss på kansli@nullsduf.se!

Besökadress och postadress
Sveriges Dövas Ungdomsförbund
Rissneleden 138, 6 tr, 174 57 Sundbyberg
Mail: kansli@nullsduf.se
Webbdesign: Pixelius

Loggotyp över Sveriges Dövas Ungdomsförbund

”Sveriges Dövas Ungdomsförbund är en organisation för dig som är ung och teckenspråkig. Det spelar ingen roll om du är döv, hörselskadad eller hörande som har döva eller hörselskadade syskon och föräldrar.”