36 deltagare från hela Norden (ingen deltagare från Island) samlades den 30 juni i Idre för 10 dagars äventyr. Och snacka om vilken pangsuccé det blev! Det var ett proppfullt program 8-22 alla tio dagarna. Ett litet urval av vad vi gjorde: Forsränning, hästridning, Cross Country, fjällvandring och klättring. Med betoning på “ett litet urval”. Mellan aktiviteterna varvades det med bad och lekar. På kvällarna delades deltagarna upp i två olika läger då det pågick fotbolls-VM samtidigt, grupperna hejade på sina olika lag. Så man kan lugnt säga att det blev sena kvällar… Men ändå var alla pigga och glada varje morgon – obegripligt. En annan kul grej är att renarna på fjället var nästintill tama. De brukade ränna runt utanför våra stugor, en gång öppnade vi ytterdörren och då var det en hel flock där fem meter framför mig. Vi förstod att det var de som var bossen på fjället så vi, sakta men säkert, stängde igen dörren.

Varje dag var det en “nationaldag” för varje land. T.ex. hade Sverige sin nationaldag den 1 juli då man hade en nationalsång vid dagens första samling och på kvällen ordnade den svenska gruppen en massa aktiviteter som var typiskt svenska. Nästa dag var det Norges tur och så vidare. Så alla barn fick smaka på varje lands kultur, en nyttig erfarenhet kan vi berätta för er! På den sista dagen åkte deltagarna buss tillbaka till Arlanda och Stockholm för avfärd till sina hemländer. Inte ens på bussen tog deltagarna det lugnt, de hade fortfarande energi. Vi slår vad om att de fick vila i veckor när de väl kommit hem.

Vi föreståndare vill tacka er alla för ett grymt läger, alla deltagare bidrog med mycket till lägret med ert fantastiska humör trots att vi fick en dålig start med det ständiga regnovädret. Vi misstänker starkt att kakbuffén på vår restaurang hjälpte till med humöret… För det frossades rätt mycket där.

Nästa gång ett nordiskt juniorläger blir av i Norge hoppas vi att ni alla tar chansen att vara med! Det blir en oförglömlig upplevelse, det kan vi garantera er.

Florian Tirnovan, föreståndare & Daniel Littorin, vice föreståndare

IMG_4819

 Tillbaka till rapporterna