Summering av förbundsstämman

Du visar för närvarande Summering av förbundsstämman

Summering av förbundsstämman

  • Inläggskategori:Nyhetsarkiv

Vår årliga förbundsstämma gick av stapeln 11-13 april hos Västanviks Folkhögskola, totalt kom det 45 deltagare.

Styrelsen var på plats redan på torsdag för att planera inför hela helgen. Fredagsförmiddag hade styrelsen ett sista styrelsemöte med den gamla styrelsen med ordförande Isabella Hagnell i spetsen. På eftermiddagen anlände deltagarna från ungdomsklubbarna, valberedningen och gäster.  Västanviks Folkhögskola är berömda för sin fantastiska mat och jag kan bara instämma, maten som serverades under helgen kan man inte klaga på och man kunde se att jag inte var ensam om att tycka det under utvärderingen av helgen.

Förbundsstämman under lördagen flöt verkligen på och jag vågar nog säga att det var SDUFs snabbaste förbundsstämma någonsin. Med Eva Norberg som mötesordförande och Maja Hellöre som mötessekreterare tillsammans gjorde de ett fantastiskt jobb

Det var dags för årets utmärkelse, det gick till Camilla Jablonski, såhär löd motiveringen:

Camilla är en eldsjäl med ett stort hjärta som brinner för ungdomsklubbarna i Västra Götaland.

Alla klubbar behöver en eller flera eldsjäl som ställer upp ideellt och Sveriges Dövas Ungdomsförbund tycker att Camilla Jablonski personifierar begreppet ideellt engagemang väldigt bra.

Camilla har engagerat sig i Göteborg Teckenspråkiga Ungdomsklubb, både som medlem och arbetsgruppsrepresentant till (bland annat) i Stadskampens arbetsgrupp som genomfördes på Björkö, Göteborg.

Vi beundrar även Camillas engagemang i Ungdomsföreningen Viljan i Vänersborg innan hon flyttade till Göteborg. Hon har arbetat ideellt med barnpassning till döva syskon-veckan i Vänerskolan med tanken bakom att Hörnet skulle få intäkter utan att få något för egen vinning.

Camilla har visat att det kan gå att engagera sig utan att behöva lyfta intressepolitiska frågor i ungdomsklubbar för att klubben ska flyta på. Det behövs en Camilla i varje ungdomsklubb!

SDUF vill tacka för ditt stora hjärta och engagemang och vi hoppas att utmärkelsen motiverar dig att fortsätta med ditt engagemang.

Grattis Camilla!

Lördagskvällen avrundades med en läsning, ”Det är dyrt att vara fattig” som handlar om barnfattigdom. Efter läsningen hade vi en riktigt bra diskussion om hur SDUF och ungdomsklubbarna tillsammans kan göra något åt det. Det kostar ju att vara med på våra läger och inte alla kan delta då. Vi fick tips av deltagarna hur vi kan lösa det på ett bra sätt.

På söndagen tog vi det lugnt och lyssnade på ett par föreläsningar från ungdomsklubbarna sen föreläste Mia Modig om SDUFs nya projekt ”Ungdomklubbslyftet” vars syfte är att stabilisera de sju ungdomsklubbarna vi redan har och skapa en mer närmare relation till ungdomsklubbarna.

SDUF vill tacka den gamla styrelsen och valberedningen för ett bra jobb under åren! Vi vill också tacka Christian Östgård från Norrlands Ungdomsklubb som ställde upp och fotograferade den nya styrelsen.

Den nya styrelsen består nu av:

Mia Modig, ordförande

Olivia Renner Balkstam, vice ordförande

David Farkas, ekonomiansvarig

Kenneth Sandberg, ledamot

Julia Velasquez, ledamot

Glenn Aronsson, ledamot

Mimmi Granat, ledamot