Öppet brev till Björn Sundin

Öppet brev till Björn Sundin

  • Inläggskategori:Nyhetsarkiv

Hej Björn!

I förra veckan så demonstrerade flera hundra personer i Örebro för teckenspråket. Vi demonstrerade eftersom kommunen inte lever upp till titeln ”Europas teckenspråkshuvudstad”.  För att kommunen på olika nivåer tar beslut som påverkas oss döva utan att någon pratat med oss som faktiskt påverkas först. Det skapar oro och osäkerhet.

En av de frågor som synts mycket nu är just flytten av förskola Kattungen. Samtidigt som din partikollega Lena Baastad efterlyser en positiv dialog skriver du på sociala medier att alla som demonstrerar har fel och att alla vi intresseorganisationer som engagerat oss har fel angående Kattungen. Att Örebro kommun vet bäst och inte behöver lyssna på någon annan, varken Specialpedagogiska Skolmyndigheten, intresseorganisationerna eller de döva själva. Du kallar de politiker som lyssnar på oss för populister och avvisar vår paraplyorganisation (European Union of the Deaf Youth) med argumentet att Sveriges faktiskt tillhandahåller billig förskola för alla barn och därför inte behöver lyssna på döva i Europa.

Så Björn, det vi undrar nu är helt enkelt:

Vad har egentligen Socialdemokraterna i Örebro för syn på döva och hörselskadades rätt till teckenspråk?

Mia Modig

Förbundsordförande

Sveriges Dövas Ungdomsförbund