Vi söker en projektledare till vårt Barn- och Ungdomsjour på Teckenspråk projekt

Vi söker en projektledare till vårt Barn- och Ungdomsjour på Teckenspråk projekt

Vi söker nu en projektledare till vårt Barn- och Ungdomsjour på Teckenspråk projekt! Är du intresserad av att vara med och påverka och utveckla vårt spännande projekt så är DU välkommen med din ansökan! Läs hela jobbannonsen här nedan:

Om organisationen

Sveriges Dövas Ungdomsförbund (SDUF) är en ideell organisation för döva och hörselskadade barn och ungdomar i Sverige som arbetar för att alla ska få samma möjligheter till delaktighet och inflytande i samhället på svenskt teckenspråk. Vi bevakar och driver frågor från förskola ända upp till högskolestudier, vi motsätter oss all form av diskriminering som uppstår på grund av normativa värderingar i samhället. Rätten till teckenspråk är kärnan i vårt intressepolitiska arbete. Vi har drygt 900 medlemmar i nio lokalföreningar.

Om projektet

“Barn- och Ungdomsjour på Teckenspråk” är ett treårigt projekt finansierat av Arvsfonden. Projektet har som mål att skapa en jourverksamhet på teckenspråk som senare kan bedrivas i någon annans regi. Någon som har förutsättningar att skapa en stabil och långsiktig stödverksamhet.

Vi har länge arbetat med att skapa en tillgänglig jourverksamhet för alla unga döva och hörselskadade, eftersom vi har märkt att det råder en stor brist i det stöd som samhället erbjuder döva och hörselskadade barn och ungdomar. Det finns i dagsläget inget barn- och ungdomsjour som erbjuder stöd på teckenspråk utanför skolan eller ordinarie arbetstider.

Målgruppen för projektet är de som kan tänkas ha behov av ett barn och ungdomsjour på teckenspråk. Vi har initialt riktat in oss på barn och unga mellan 7 och 21 år. Inom specialskolan för döva och hörselskadade barn finns i dagsläget ca 550 barn och unga. Det finns även barn och unga som tillhör målgruppen som inte är inskrivna i specialskolan, det är dock svårt att säga hur stor gruppen är då ingen samlad information finns att tillgå.

Om tjänsten

Vi söker nu en projektledare till vårt projekt. Som projektledare kommer du ha ett övergripande ansvar för projektet och projektgruppen. Detta innebär att du ska tillsammans med två projektmedarbetare ansvara för projektets löpande arbete med att utveckla och utforma opinionsbildande arbeta för vår målgrupps rättigheter till tillgänglighet för alla barn och unga i den här målgruppen. Du har även ansvar för att driva projektet framåt, att konkretisera och implementera projektplanen samt att följa upp de mål som satts för projektet. Du ska vara driven och självgående i ditt arbete samtidigt som du är uthållig och engagerad när du arbetar strukturerat. God samarbetsförmåga och hög integritet är givna egenskaper hos dig som söker. Du arbetsleds av Sveriges Dövas Ungdomsförbunds generalsekreterare samt har projektets styrgrupp med representanter från olika organisationer bland annat vår samarbetspartner Unizon som bollplank och stöd i ditt arbete.

För att jobba som projektledare hos oss krävs att du

 • har egen erfarenhet av att vara döv eller hörselskadad
 • kan svenskt teckenspråk
 • har erfarenhet av ideell sektor (företrädelsevis från organisationer som jobbar med funktionalitet och/eller unga)
 • är initiativtagande och självgående
 • delar och arbetar för våra värderingar och är eller blir medlem hos vårt ungdomsförbund.
 • gillar kontakter med nya människor
 • är stresstålig och van att arbeta under press samt är tålmodig och lugn

Meriterande

Det är dessutom meriterande om du har någon eller flera av dessa kompetenser eller erfarenheter:

 • kunskap om barnrätt och ungdomsperspektiv
 • har gått socionomutbildning eller är nyexaminerad
 • erfarenhet av att arrangera och hålla utbildningar i någon form av jour.
 • erfarenhet av att arbeta i projekt med processer och målstyrning
 • erfarenhet av att nätverka och bedriva påverkansarbete
 • kunskap om webb och sociala medier
 • har arbetat med utbildning via webb
 • erfarenhet av att arbeta med unga
 • erfarenhet av att arbeta nära medlemmar i en medlemsorganisation
 • har kunskap eller har viljan att lära om målgruppen och viss förståelse för barnrätt och barnkonventionen (olika myndigheter, ha en förståelse för regelverk och system).

Eftersom vi är en ungdomsorganisation välkomnar vi särskilt unga sökanden.

Mer information

Placeringsort: Sundbyberg, Stockholm

Tillträde: enligt överenskommelse

Omfattning: heltid.

Anställningsvillkoren regleras i kollektivavtal KFO ideella organisationer-Unionen.

Rekryteringen sker löpande, skicka ditt personliga brev och CV till ansokan@nullsduf.se senast 10 maj.

För frågor om tjänsten kontakta generalsekreteraren Alexandra Polivanchuk alexandra@nullsduf.se eller Skype: AlexandraSDUF (teckenspråk).

Välkommen med din ansökan!

Läs hela vår jobbannons här: Projektledare till BOUJT

Vår jobbannons i Wordformat kan du ladda ner här: Projektledare till BOUJT

Lämna ett svar