Vi söker en projektledare och en opinionsbildare till arbetsmarknadsprojektet “Vi ska med”

Vi söker en projektledare och en opinionsbildare till arbetsmarknadsprojektet “Vi ska med”

Vi söker en projektledare och en opinionsbildare till vårt Arbetsmarknadsprojekt – VI SKA MED och kommer tillsätta upp till 170 % fördelat på två personer. Vi ser gärna en blandning på kompetens och erfarenhet. Du behöver alltså inte uppfylla alla kompetenser och egenskaper själv.

För att jobba som projektledare eller opinionsbildare hos oss ser vi gärna att du:

 • Delar och arbetar för våra värderingar och är eller blir medlem hos något av våra ungdomsförbund.
 • Har erfarenhet av ideell sektor (företrädelsevis från organisationer som jobbar med funktionalitet och/eller unga)
 • Är initiativtagande och självgående
 • Har kunskap eller har viljan att lära om målgrupperna och viss förståelse för arbetsmarknadspolitiska landskapet (olika myndigheter, regelverk och system)
 • Kan uttrycka dig i skrift
 • Gillar kontakter med nya människor
 • Är stresstålig samt är tålmodig och lugn

Meriterande

Det är dessutom meriterande om du har någon eller flera av dessa kompetenser eller erfarenheter:

 • Svenskt teckenspråk
 • Kunskap om projektledning
 • Kunskap om Arvsfondsprojekt
 • Kunskap om arbetsrätt och arbetsmarknadsfrågor
 • Erfarenhet av att arrangera
 • Erfarenhet av att arbeta i projekt med processer och målstyrning
 • Erfarenhet av att nätverka och bedriva påverkansarbete
 • Erfarenhet av att arbeta mot press
 • Erfarenhet av att arbeta mot beslutsfattare
 • Erfarenhet av att skapa engagemang i sociala medier
 • Erfarenhet av att arbeta med unga
 • Erfarenhet av att arbeta nära medlemmar i en medlemsorganisation

Personliga egenskaper

Vi ska skapa ett bra team och värdesätter olikheter inom personalstyrkan samt lägger stor vikt vid dina kompetenser och personliga egenskaper. Du är socialt kompetent och har erfarenhet av att möta olika människor från olika sektorer och sammanhang. Du är orädd för egna initiativ och har en vilja att ta eget ansvar, du ska ha god samarbetsförmåga samt vara självgående. Du får gärna vara kreativ dock ska du vara strukturerad och målinriktad.

Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet och eftersom vi är både unga förbund och organisationer välkomnar vi särskilt unga sökanden.

Om tjänsterna

Projektledarens huvudsakliga uppgift i projektet kommer att leda projektet och arbetsleda projektets två projektmedarbetare på kansliet i Rissne.

Du arbetsleds av Unga hörselskadades samt Sveriges Dövas Ungdomsförbunds generalsekreterare samt har projektets styrgrupp med representanter från alla tre organisationerna/förbunden som bollplank och stöd i ditt arbete.

Du kommer tillsammans med ungdomsförbunden/organisationerna och dina medarbetare utveckla och utforma projektets tredje och sista år, det innebär att arbeta för våra målgruppers rättigheter på arbetsmarknaden men också att utarbeta hur vi kan ta vara på all den kunskap som finns i projektet så den lever vidare efter projektets slut. I tjänsten ingår ansvar för projektets löpande arbete och att des mål uppfylls. Detta innebär samordning, planering, genomförande och utvärdering. Tjänsten innebär stort eget ansvar och möjlighet att påverka ditt och projektets riktning.

Opinionsbildarens huvudsakliga uppgift är att ta fram och implementera en påverkansplan för projektet. Ditt jobb är att ta vara på all den kunskap som finns i projektet och i organisationerna och använda den för att skapa opinion om arbetsmarknadsfrågor och tillgänglighet. Det är också din uppgift att tillsammans med kommunikatören öka synligheten för projektet och skapa större genomslag i projektets sociala kanaler.

Om organisationerna

Sveriges Dövas Ungdomsförbund, Unga Hörselskadade och Dövblind Ungdom organiserar barn och unga som är döva, har en hörselskada eller dövblindhet. Vi är tre separata organisationer men vi samarbetar i en rad olika frågor på olika sätt. Vi har till stor del en gemensam målgrupp, tillsammans har vi ungefär 1500 medlemmar och många av dem är med i två eller tre av organisationerna.

Om projektet

Många ur våra målgrupper saknar kunskap om sina rättigheter på arbetsmarknaden, till exempel om rätten till arbetshjälpmedel eller hur reglerna för arbetslivstolkning ser ut. Hos arbetsgivare ser vi också en stor brist på kunskap och kompetens om teckenspråk, tolkning och arbetshjälpmedel.

“Vi ska med” är ett treårigt projekt finansierat av Arvsfonden som startades december 2015 och avslutas november 2018. Projektet har som mål att öka förutsättningarna för unga döva, unga som har en hörselskada och unga som har dövblindhet på arbetsmarknaden. För att nå målet kommer projektet att arbeta med att öka kunskapen om sina rättigheter hos målgruppen genom workshops, möten och utbildningar, dels att sprida information om de lagar och regler som finns och bedriva påverkansarbete i arbetsmarknadsfrågor för våra målgrupper.

Mer information

Placeringsort: Sundbyberg, Stockholm

Tillträde: Omgående.

Omfattning: Vi kommer att tillsätta 170 % fördelat på två personer.

Arbetsvillkoren följer arbetsplatsens kollektivavtal mellan KFO och Unionen samt projektets tjänstereglemente.

Rekryteringen sker löpande, skicka ditt personliga brev och CV till alexandra@nullsduf.se senast 10 september.

Välkommen med din ansökan!

Kontakt:

Alexandra Polivanchuk, Generalsekreterare Sveriges Dövas Ungdomsförbund alexandra@nullsduf.se eller Skype: AlexandraSDUF (teckenspråk)

Elin Sundling, Generalsekreterare Unga Hörselskadade elin.sundling@uh.se 

Ladda ned annonsen i PDF

Ladda ned annonsen i Word

Lämna ett svar