Språkresa till Washington DC, USA 2017

img_2976

Ålder: 14-17 år
Antal deltagare: 7 deltagare
Datum: 5-13 juli 2017 (preliminärt avresa 3 juli och preliminärt hemresa 16 juli)
Plats: Gallaudet University, Washington DC, USA
ESTA: Deltagaren ordnar ESTA själv. Det är viktigt – utan ESTA kan man inte komma in i USA! SDUF hjälper till.
Kostnad: $750 per deltagare (motsvarar ca 6800 kronor), då ingår aktiviteter, mat och logi.  OBS! Flygresor ingår inte! 
Resor:
 Deltagarna betalar sina resor själva, men SDUF bokar flyg för deltagarna och ledarna från Arlanda, Stockholm och deltagarna betalar efteråt kostnaden till SDUF. SDUF beräknar att det kommer kosta ca 8000–10000 kr för flyg mellan Arlanda och USA (per person). Deltagaren bokar själva sina resor mellan sin hemort och Arlanda.
Sista anmälningsdagen: 15 februari 2017

ANMÄLAN – KLICK HÄR

TIPS! Du kan söka ekonomiskt stöd/bidrag från olika fonder och stiftelser till språkresekostnaderna. Tips och länkar finns här (länk)

Informationen uppdateras och det som finns här är allt som vi har fått från USA, och det kan uppdateras flera gånger, t ex programmet eller resor. När det är xx-xx 2017, så ska all information som finns här om språkresan vara slutgiltig. Det är på eget ansvar att kolla här innan dess.

”DISCOVER YOUR FUTURE”

Om lägret:

”Discover your future” kommer att ha ett fullspäckad program där du kommer att lära känna de andra amerikanska deltagarna, lära dig ASL samt få utveckla dig själv i ledarskap, lagarbete och potentiella karriärer du har i livet. Du kommer också att få göra en egen portfolio om dig själv! Förutom det kommer ni också att få se mer av vad Washington DC har att erbjuda – Det Vita Huset, Abraham Lincoln, Washington monument och mycket mer!

Du kommer att delta i ett läger som är enbart för amerikanska ungdomar (som haft internationella deltagare förut). All kommunikation sker på ASL och internationellt. Våra ledare kommer att fungera som tolk i de första dagarna som stöd för att sedan låta er utvecklas på egen hand! Självklart kommer de alltid att finnas till hand om det behövs!

Efter lägrets slut kommer vi att åka till New York för en natt där ni kan shoppa, kolla på sevärdheter eller annat som ni är sugna på att göra! Vi kommer alltså att flyga hem från New York (JFK flygplats). Mer info kommer senare! Håll utkik!