Språkresa

Nästa språkresa till USA sker 2021. 

Mer information kommer här senhösten 2020 – håll utkik!

Ålder: 14-17 år
Antal deltagare: 8 deltagare och 2 ledare från Sverige
Datum: xx-xx 2021 (avresedag xx och hemma i Sverige xx)
Plats: xx
ESTA: Deltagaren ordnar ESTA själv. Det är viktigt – utan ESTA kan man inte komma in i USA! SDUF hjälper till.
Kostnad: xx kr, då ingår allt, som aktiviteter, mat, boende och flygresor. 
Resor:
  SDUF bokar flyg för deltagarna och ledarna från en och samma flygplats, troligtvis Arlanda flygplats, Stockholm. Deltagaren ordnar själv sina resor mellan hemorten och flygplatsen.
Sista anmälningsdagen: xx – ANMÄL DIG HÄR (anmälan stängd) 
Eller vill du söka jobb som språkreseledare? – ANSÖK HÄR (ansökan stängd)

TIPS! Du kan söka ekonomiskt stöd/bidrag från olika fonder och stiftelser till språkresekostnaderna. Klick här för att se fondlistan

Funderingar, problem eller frågor? Tveka inte att kontakta språkresesamordnaren xx via sprakresa@nullsduf.se, där du också kan boka Skype-tid för videosamtal.

Sammanfattningsfilm från språkresa 2019

(Gammal info inför 2019): ”IMMERSE INTO ASL” – ett läger med amerikanska ungdomar

Under språkresan kommer du att delta i ett läger som är för amerikanska ungdomar (och som haft internationella deltagare förut). All kommunikation sker på ASL (American Sign Language) och internationella tecken. Våra svenska ledare kommer att fungera som tolk de första dagarna som ett stöd, för att sedan låta er utvecklas på egen hand! Självklart kommer de alltid att finnas tillgängliga om det behövs.

”Immerse into ASL”-lägret kommer att ha ett fullspäckat program där du lär känna de andra amerikanska deltagarna, lär dig ett nytt språk eller förbättrar dina ASL-färdigheter. Lägret är utformat för deltagare som är på nybörjarnivå eller har medelkunskaper i ASL. Två olika kursnivåer kommer att erbjudas. Du kommer också att uppleva dövkultur och historia samt får utveckla dig själv i ledarskap och lagarbete. Förutom det kommer du också att få se mer av vad Washington DC har att erbjuda – Vita huset, Abraham Lincoln, Washington-monumentet och mycket mer!

Efter lägrets slut kommer den svenska gruppen att åka till New York City för två nätter där ni kan shoppa, kolla på sevärdheter eller annat som ni är sugna på att göra! Vi kommer att sedan till slut allt att flyga hem från New York City. Mer info kommer senare – håll utkik!

Sammanfattningsfilm från språkresa 2017

 

Dag för dag-filmer från Språkresa 2017 (dag 6-13)