Verksamhet

Anmäl dig till våra läger/events

Här kan du anmäla dig/ditt barn till SDUF:s läger och events för 2024. Anmälan är öppen mellan 10 januari–11 mars 2024

För mer detaljerad information om alla läger och events, klick här.

På länken finns det viktig information att läsa/titta genom noga vid anmälan och information om hur SDUF jobbar med teckenspråksmiljön på läger. Läs gärna noggrant innan du fyller anmälningsformuläret.

Vid problem eller frågor, mejla till lager@nullsduf.se

OBS! Först till kvarn-princip gäller ej! Alla får besked efter 19 mars 2024 om man har fått plats eller inte. 

Deposition på 500 kr ska betalas in till SDUF för att din anmälan ska vara giltig. Inbetalningen görs till vårt bankgiro: 5759-5647 eller med Swish till 123 218 1477 och skriv ”Deposition + ditt namn + vilket läger/event”. Om du får plats på lägret, så betalar du in resten av deltagaravgiften senare. Om du inte får plats på lägret, så betalar vi tillbaka 500 kr till dig. Om du hoppar av efter anmälningsdeadlinen 11 mars 2024 (olika datum för olika läger, se ”Läger & events” för exakta datum) utan giltigt läkarintyg, så behåller SDUF depositionen. Efter 1 april 2024 (olika datum för olika läger, se ”Våra läger och events” för exakta datum) behåller SDUF hela lägeravgiften vid avhopp, samt deltagaren är skyldig att betala avbokningskostnader för t ex flyg/tåg.

Informationen uppdateras och det som finns här är allt som vi har fått från t ex de utländska lägerarrangörerna, och det kan uppdateras fler gånger, t ex om deltagaravgiften eller resor fram till anmälan-deadlinen. Det är på eget ansvar att kolla här innan dess. Om det kommer ny information efter deadlinen, så mejlar SDUF ut till alla anmälda.

All kommunikation på lägren sker självklart på fullt teckenspråk. Vi använder inget tal i lägren. Våra läger är teckenspråkiga frizoner för döva och hörselskadade, där man kan känner sig trygg och fullt delaktig på teckenspråk. Vid läger utomlands används ofta blandat med olika länders teckenspråk och internationella tecken. Vi skickar med ledare som är vana med det. Se mer information här nedan om hur SDUF arbetar med teckenspråksmiljön på läger. Känner du dig osäker på teckenspråket? Vi tipsar om Unga Hörselskadade, Dövblind Ungdom och Riksförbundet DHB – de har läger också med tal!

Medlemmar får medlemsrabatt
SDUF:s läger är till för alla – men SDUF-medlemmar får medlemsrabatt. Mer information om rabatter för olika läger finns här. För att bli medlem, klick på länken: Medlem – Start (sdr.org) Är du osäker på om du är medlem? Fråga oss!

Behöver du ekonomiskt stöd till deltagaravgiften?
Klick på länken: http://sduf.se/ansoka-till-fonder-och-stiftelser/ för lista och tips över olika fonder och stiftelser att söka om bidrag för lägerkostnader. SDUF ger inte bidrag till enskilda medlemmar.

Vill du se vad man har gjort på läger förut?
Rapporter finns här och bilder finns här samt i SDUFs Facebook och Instagram!

Vid problem, funderingar eller frågor om läger, deposition, medlemskap eller att söka fonder, kontakta verksamhetsansvariga Jiin Najar:
E-mail: Jiin.Najar@nullsduf.se
SMS/whatsapp: 0735 287 971
Skype: via tidsbokning

Lägerhetsverksamhets år 2024 

  • 15 – 21 juli : Barnläger för 6-12 år,  Järvsö  
  •  28 juli – 4 augusti : Nordiskt juniorsläger för 13-17 år, Säfsen
  • 12 – 18 augusti : EUDY children camp för 9-12 år, Tyskland 
  • 15 – 19 juli : Nordiskt ungdomsläger för 18-30 år, Norge
  • 1-7 juli : Riksläger för DÖV+ för 18-30 år, Öland

Besökadress och postadress
Sveriges Dövas Ungdomsförbund
Rissneleden 138, 6 tr, 174 57 Sundbyberg
Mail: kansli@nullsduf.se
Webbdesign: Pixelius

Loggotyp över Sveriges Dövas Ungdomsförbund

”Sveriges Dövas Ungdomsförbund är en organisation för dig som är ung och teckenspråkig. Det spelar ingen roll om du är döv, hörselskadad eller hörande som har döva eller hörselskadade syskon och föräldrar.”