Engagera dig! – en kurs på Västanviks folkhögskola

27-29 januari och 7-9 april 2017 på Västanviks folkhögskola i Leksand

Två helgkurser för dig som vill göra något för dövrörelsen!

I samarbete med Sveriges Dövas Riksförbund (SDR), Sveriges Dövas Ungdomsförbund (SDUF) och Svenska Dövidrottsförbundet (SDI).

Kursinnehåll:
Kursen ger dig nya kunskaper och verktyg för att kunna engagera dig i olika uppdrag.

Du får olika perspektiv om hur dövrörelsen har arbetat och var dövrörelsen är på väg? Alla nyanlända svenskar, hur får vi med dem i dövrörelsen? Diskussioner och praktiska övningar kring dessa frågor som du har nytta av i ditt fortsatta arbete-engagemang!

På kursen kommer vi att ta upp bland annat: Ledarskap, Organisationskunskap, Genusperspektiv, Dövstudier och Praktiska övningar. Mellan helgkurserna får du en hemuppgift.

Kursdatum:
Helgkurs 1: 27-29 januari
Helgkurs 2: 7-9 april

Kurskostnad:
Totalt 3000 kr, helpension dvs. mat och logi, avser boende i dubbelrum.

Anmälan:
Vi förutsätter att du har goda färdigheter i teckenspråk. Alla lektioner sker på svenskt teckenspråk. Du måste vara minst 18 år och du anmäler dig till din medlemsorganisation, där får du också mer information.

SDR: Alexia Lefebvre, alexia.lefebvre@nullsdr.org
SDUF: Sofia Nilsson, sofia@nullsduf.se
SDI: Therese Rollvén, therese.rollven@nulldovidrott.se

När du anmäler dig, skriv eller videofilma dig och förklara varför du vill delta på kursen. Varje organisation har 8 platser, så anmäl dig redan idag!

Sista anmälningsdag:
9 december 2016

 

Information från SDUF om kursen

SDUF erbjuder en person från varje ungdomsklubb (totalt 8 st) en garanterad plats på kursen, med 1750 kr medlemsrabatt per person! Så det deltagaren får betala själv är 1250 kr för mat och logi, plus resor mellan hemorten och Leksand.

Om vissa ungdomsklubbar inte skickar någon, så kan andra ungdomsklubbar skicka fler personer. Det är bara ungdomsklubbar som kan anmäla sina ”representanter” till SDUF. Alla som är intresserade får anmäla sig till sin lokala ungdomsklubb. Förutom den garanterade platsen per ungdomsklubb, så är övriga reserver först till kvarn det gäller för.

Ungdomsklubbar skickar sin anmälan till Sofia på sofia@nullsduf.se senast 9 december 2016! Anmälan per person ska innehålla (på skrift eller video): 
För vilken ungdomsklubb:
Kursens namn:
Engagera dig! 
Förnamn och efternamn:
Personnummer:
Adress:
Postadress:
Telefon:
E-mail:
Önskas logi på Västanvik?:
JA eller NEJ
Ange målet med studierna:

Medlemskap i SDUF: För att delta i den här kursen med medlemsrabatt ska du vara medlem i SDUF. Är du osäker på om du är medlem? Kontakta Sofia på sofia@nullsduf.se!

TIPS om kostnader: ungdomsklubben kan, om ekonomiska möjligheter finns, bidra med en del av deltagaravgiften på 1250 kr. Den enskilda kan också söka fonder, lista på fonder finns här (länk)

TIPS för nybörjare: Om du är intresserad av den här kursen, men är nybörjare och vill lära dig grundläggande om hur en styrelse eller föreningsliv fungerar. Då tipsar vi om SDUF:s distansutbildning som ska ske i februari-mars, för alla SDUF:s medlemmar.