Annons generalsekreterare

Annons generalsekreterare

  • Inläggskategori:Nyhetsarkiv

Förbundsstämman 2015

Generalsekreterare

Sveriges Dövas Ungdomsförbund (SDUF) är en ideell organisation för döva och hörselskadade barn och ungdomar i Sverige som arbetar för att alla ska få samma möjligheter till delaktighet och inflytande i samhället på svenskt teckenspråk. Vi bevakar och driver frågor från förskola ända upp till högskolestudier, vi motsätter oss all form av diskriminering som uppstår på grund av normativa värderingar i samhället. Rätten till teckenspråk är kärnan i vårt intressepolitiska arbete. Vi har drygt 900 medlemmar i sju lokalföreningar.

Om tjänsten

Generalsekreteraren har det övergripande ansvaret för kansliet och att driva organisationen tillsammans med förbundsstyrelsen. I det administrativa ansvaret ingår arbetsledning samt budget- och planeringsansvar för förbundet. Som generalsekreterare arbetar du med ungdomsförbundets intressepolitiska arbete som sträcker sig från utbildning och tillgänglighet till sociala och kulturella frågor. Du kommer att arbeta med omvärldsbevakning, ansvara för att förbundets frågor syns utåt, ha kontakt med barn och ungdomar tillsammans med kansliet samt med myndigheter och andra organisationer. Den röda tråden genom hela förbundets ideologi är rätten till teckenspråk i alla sammanhang under sin uppväxt. Tjänsten innebär även en del resor, kvällar och helgarbete.

Om dig

Du är intresserad av intressepolitiska frågor och att driva påverkansarbete samt att du delar dövrörelsens ideologi. Du har erfarenhet från ideella organisationer och ideellt engagemang. Du har en god initiativ- och samarbetsförmåga och klarar av att arbeta både självständigt och mål- och resultatinriktat. Du har goda språkkunskaper och uttrycker dig väl i både svenskt teckenspråk och skriven svenska samt har grundläggande baskunskaper i såväl s.k. internationellt tecken samt skriven engelska. Stor hänsyn tas till din personliga lämplighet.

Om ansökan

Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid, med 6 månaders provanställning. Placeringsort är på Sveriges Dövas Ungdomsförbunds kansli i Sundbyberg, Stockholm. Vi följer kollektivavtal mellan KFO och Unionen. Rekryteringen sker löpande, skicka ditt personliga brev och CV till ansokan@nullsduf.se senast 31 mars.

För frågor om tjänsten kontakta förbundsordförande Mia Modig på mia@nullsduf.se.

Välkommen med din ansökan!