Engagera dig

Bli lägerledare

Sök jobb som lägerledare på SDUF:s läger

SDUF har ordnat läger för barn och ungdomar i åldersgrupperna 6-12 år, 13-17 år och 18-30år flera årtionden tillbaka och de är alltid lika uppskattade! Som lägerledare ger du barnen och ungdomarna på lägren minnen och upplevelser för livet och det blir ofta en intensiv och väldigt rolig vecka. Du blir en del av SDUF:s hjärta – lägerverksamheten. Du är viktig!

Klick här för att se mer detaljerad information om alla läger som sker under kommande sommar – som du kan söka jobb till!

Länk till ansökanformuläret hittar du längst ner på denna sida.

Våra krav på dig som söker lägerledare-jobb hos oss är…

 • att du kan flytande teckenspråk
 • att du kan internationella tecken (vid utländska läger)
 • att du är minst 18 år gammal (vi ser gärna lägerledare som passar SDUF:s målgrupp, ca 18-30 år gammal men några år över 30 är helt ok!). Som praktikant kan du vara 16 år och upp.
 • att du är medlem i SDUF (annars ansök om medlemskap här)
 • att du deltar med i vår obligatoriska lägerledarutbildning i Örebro den xx-xx april 2023
 • att du tycker det är roligt att jobba med barn och ungdomar!

Meriterande…

 • körkort är väldigt bra att ha om du vill jobba på våra läger i Sverige (t ex Barnläger)
 • att du har jobbat med SDUF, barn eller ungdomar, på läger eller andra liknande events förut

Tips: Om du redan har ett annat jobb, så tipsar vi dig om att du kan söka ledighet utan lön för en vecka lägersjobb, dvs att du ändå sparar på dina semesterdagar. Eller är du 16 år – sök jobb som praktikant och skaffa dig erfarenheter!

Deadline: 11 MARS 2024

För en fullständig och giltig ansökan ska du skicka in…

 • Ansökningsformulär
 • En video som personligt brev. Det ska vara en video/film, inte skriftligt! Filmen ska inte vara suddig eller mörk, vara max 5 minuter och innehålla:
  • vem du är
  • vad för erfarenheter av läger eller barn/ungdomar du har
  • varför vi ska välja just dig/vad du kan bidra till som ledare
  • vad dina styrkor resp. svagheter är
  • samt dina internationella erfarenheter (vid utländska läger).
 • Ditt skriftliga CV
 • Utdrag ur ditt belastningsregister (original)

Skicka gärna din video och CV via www.Wetransfer.com till kansli@nullsduf.se

Du hämtar ditt utdrag ur belastningsregister från polisen, det kan du göra här. När du har fått det hem, ska du posta det till oss, helst med oöppnat kuvert. Du får sedan tillbaka ditt original. Utdraget är alltid kostnadsfritt och rätt blankett är ”Övrigt arbete med barn/kontakt med barn” nr 442.14. Gör det så snart som möjligt, för det kan ta två veckor att få hem det.

Skicka per post till:
Sverige Dövas Ungdomsförbund
att: Verksamhetsansvarige Jiin Najar
Rissneleden 138, 7 tr
174 57 Sundbyberg

Vi behandlar inga ofullständiga ansökningar.

Klicka här för att komma till formuläret där du kan fylla i och skicka iväg din jobbansökan!

Vad är det för skillnad mellan praktikant, ledare, gruppledare och föreståndare?

Praktikant

Du kan vara upp från 16 år gammal och inga erfarenheter behövs. Du har inte lika mycket ansvar, utan är där mest för att lära dig hur det är att jobba som ledare. Du får värdefulla erfarenheter och meriter, så att du kan söka som lägerledare eller liknande sen! Du handleds av föreståndaren på lägret. Det är bara svenska läger som har praktikanter. Praktikanter får inget arvode, men allt annat är gratis, t ex resor, boende och mat.

 

Ledare

Man kan vara ledare för ett svenskt läger eller resa med den svenska gruppen utomlands till något läger i annat land, både i Norden, Europa eller ute i världen. Du måste vara minst 18 år gammal. Du ansvarar för att alla deltagare och andra ledare har det bra och trivs på lägret, arbetar och samarbetar med andra, både svenska eller utländska, ledare. Arbetsuppgifterna och ansvarsområdena för svenska läger kan vara planering, aktiviteter, lekar, utflykter, historieberättande, transport, mat, fotografering/filmning, ledarmöten, journätter, lägerschema, logo, dagbok, inköp av material med mera. För läger utomlands, se ”Gruppledare” nedan för bättre beskrivning av arbetsuppgifterna. Du får ledararvode och allt är gratis, t ex resor, boende och mat.

 

Gruppledare

Det är läger utomlands som har gruppledare. Du måste vara minst 18 år gammal, ibland minst 21 år, beroende på andra länders regler. Du har det övergripande ansvaret för den svenska gruppen utomlands, ibland även för fler svenska ledare, men gruppledaren är oftast ensam med få deltagare. Du har kontakt med SDUF-kansliet och Lägergruppen om praktiska saker både innan och efter lägret, t ex biljetter till resor, inköp av material, information till deltagarna/föräldrarna etc. Du ansvarar för handkassan och ekonomin under lägret. Du deltar i ledarmöten varje dag med de andra utländska gruppledarna. Du får gruppledararvode och allt är gratis, t ex resor, boende och mat.

 

Föreståndare

Du har det övergripande ansvaret för ett läger i Sverige. Du måste vara minst 18 år gammal, men ofta behövs det erfarenheter, så gärna över 21 år eller ännu äldre. Du har kontakt med kansliet om praktiska saker både innan och efter lägret. Du fördelar ansvarsområden mellan alla ledare, se mer information om arbetsuppgifterna under ”Ledare”. Du ansvarar också för bl.a. information till deltagarna/föräldrarna och för ekonomin under lägret samt handleder eventuella praktikanter. Du leder ledarmöten varje dag. Du får ett högre föreståndararvode och allt är gratis, t ex resor, boende och mat.

Har du funderingar och frågor om de olika rollerna på lägret? Kontakta Lägergruppen på lager@nullsduf.se

Besökadress och postadress
Sveriges Dövas Ungdomsförbund
Rissneleden 138, 6 tr, 174 57 Sundbyberg
Mail: kansli@nullsduf.se
Webbdesign: Pixelius

Loggotyp över Sveriges Dövas Ungdomsförbund

”Sveriges Dövas Ungdomsförbund är en organisation för dig som är ung och teckenspråkig. Det spelar ingen roll om du är döv, hörselskadad eller hörande som har döva eller hörselskadade syskon och föräldrar.”