Verksamhet

Tidigare verksamhet

SDUF har sedan 1950-talet ordnat många olika verksamhet och läger för medlemmar

Naturligtvis blir det tusentals fantastiska minnesvärda bilderna, vore synd om de ligger gömd i låda någonstans. Därav lägger vi en del av alla bilder i en molntjänst, som alla kan komma in och ta del av. Saknas det något? Kontakta gärna oss på kansli@nullsduf.se, så får vi se om vi har just bilderna du söker efter.

Rapporter från läger

Här lägger vi upp alla rapporter från alla våra läger, där lägerföreståndare/gruppledare sammanfattar lägerveckan. Alltid lika härligt att läsa!

Tänker du ibland tillbaka till vårt läger som du har varit med på? Men osäker på vilken år och plats det hölls? Kika här i vår tidigare verksamhetsberättelser!

Juniorläger 2023 i Herrfallet

Åtta taggade deltagare och tre ledare som var fulla av energi kom till ett soligt och hett Herrfallet, här skulle vi bo i två sexbäddsstugor i en vecka. Ingen visste att värmen hade kommit för att stanna hela veckan ut, vi ledare fick höra en önskan från deltagarna om att vi varje eftermiddag skulle gå till badplatsen för att bada och leka en nyuppfunnen zombie-lek där. Det var inte svårt när vädret var som bäst! Så vi började varje förmiddag med någon aktivitet för att sedan bada. Exempel på aktivitet; tårttävling, minigolf, trampbåt, tur och retur, brännboll och femkamp som avslutades med den klassiska mjölrally racer. Vi besökte också Glass och Berså i Arboga och där åt vi glass i stora lass! Vi har även besökt actionbadet, Kokpunkten, i Västerås för att vila oss från solen men det visade sig att det hade regnat i Arboga medan vi var borta över dagen, hehe. I Kokpunkten åkte deltagarna samma attraktion, Black River, i en timme innan de testade en annan attraktion, snacka om en favorit som gick hem hos dem.  

Den första kvällen testade vi ett nytt spel, exploding kittens och även leken maffia. Lekarna var så roliga att vi körde dem varje kväll direkt efter kvällsmackan, det blev lägrets kvällsrutin. Inte allt för sällan blev det senare läggning än tänkt, men vad gör det när det är sommarlov och man är på läger?  

Det är sedan gammalt att köra vattenkrig på ett SDUF läger så det blev av även denna gång, men… Några var listiga och hade gömt ett par vattenpistoler exempelvis under vår minibuss och i garderoben för att ta fram dem när det passade…  

Trötta men nöjda deltagare och ledare lämnade det ösregniga Herrfallet, vi var överens om att vädergudarna var ledsna över att lägret tog slut men vi hade fått ännu ett läger att lägga på minnet. Tack till alla inblandade för ett fint läger!

/ Pauline

Ridläger rapport 2023

Vi anordnade ett ridläger 9-13 augusti med glada deltagare och ledare. Dagarna gick fort och fylldes med massor av hästar, ridning och roliga aktiviteter. Vi trotsade leriga hagar och red ändå ut i skogen på tur i regnet! Vi hann även med att bada äventyrsbad och bowla! På gården fanns massor av andra söta djur som kattungar. Lägret avslutades med banhoppning och rosenutdelning!

/ Emelie

WDFY 2023

Under sommaren 2023 hölls ett världsläger (WFDYS) för ungdomar 18-30 år på ön Jeju i Sydkorea. Över 135 deltagare från olika länder runt om i världen samlades för att delta i en vecka fylld med olika aktiviteter och utflykter på Jeju. Höjdpunkten bland annat utforskningen av öns vackra landskap. 

 

Den andra höjdpunkten bestod av att en av kväll hölls en kulturafton där deltagarna fick lära sig mer om varandras bakgrunder och traditioner genom dans och smakprov på olika mat samt efterrätter. Det blev en minnesvärd och berikande upplevelse för alla involverade. Därefter hölls WFD kongressen i närheten, vilket gav deltagarna möjlighet att delta till ett rabatterad pris om de har varit med på lägret. Kom med du nästa gång!

Barnläger

7-13 augusti 2023 har SDUF ordnat Barnläger för barn från 6 till 12 år gammal i Västanvik Folkhögskola i Leksand.  

Vi hade en föreståndare, fem ledare och en praktikant på lägret. Ända sedan vårt planeringsmöte i april 2023 i Örebro har vi jobbat järnhårt för att bilda ett minnesvärt läger för alla underbara deltagare! Vi hade ett tema: Disney!  

Det innebar att alla deltagarna kunde ta med sig klädsel som passade till temat och de var alla så otroligt duktiga på att hitta kläder! 

Under veckan fick vi ”tyvärr” sällskap av regnet hela tiden, men trots allt så lyckades vi ändå genomföra massor med roliga aktiviteter och deltagarnas glädje SÄNKTES aldrig!  

Vi genomförde bland annat färgpulver-krig där ledarna och deltagarna tävlade om vem som kunde kasta mest färger på varandra och vi ledarna gav allt men deltagarna var helt enkelt mycket bättre!  

Vi körde även med skeppsbrott i en stor hall där barn fick skapa vad de ville och det blev väldigt lyckat!  

Sista dagen hade vi ledarna bestämt oss att överraska alla barn på ett besök hos Leksand Sommarland och alla hade så roligt! 

Sammanfattningen av lägret är att vi definitivt hade ett läger som vi sent kommer att glömma! Tack alla som deltog och ledarna för fantastiskt samarbete!  

Återigen tack för denna gången, vi ses snart igen!

/ Josse 

Nordiskt barnläger

Nordiskt barnläger i Idre har varit en fantastiskt vecka fylld av många aktiviteter, skratt och bus. Vädret har inte varit på vår sida men trots det har det inte hindrat oss. Vi har hunnit cyklat MTB, klättra höjdbana, haft vatten- och färg-krig. Vi har också badat både inomhus och utomhus pool. MTB blev barnens favorit aktivitet. Sist men inte minst så har vi haft svensk, finsk och norsk kvällar så barnen lärde sig av varandras länders mat och aktiviteter. Det blev ett läger som barnen kommer minnas länge.

/ Paulina

Nordiskt Ungdomsseminarium

Nordiskt ungdomsseminarium ägde rum 29 sep till 1 okt med 30 deltagare från Norden: Sverige, Norge, Finland och Danmark. Övernattning på Scandic Hotel Alvik, med mötesplats på fritidsgården Dukis. 

Aktiviteter, föreläsningar och workshops om tabubelagda ämnen, inklusive psykisk ohälsa, äkta man-projekt och monogami vs. polyamori. Målet var att bryta tabun och främja öppna diskussioner. 

Sista kvällen blev en festkväll med nordiska vänner och deltagare, och nya vänskapsband knöts. Helgen var minnesvärd, och avskedet var känslosamt. Tack till alla deltagare som gjorde dessa dagar fantastiska och meningsfulla 

Besökadress och postadress
Sveriges Dövas Ungdomsförbund
Rissneleden 138, 6 tr, 174 57 Sundbyberg
Mail: kansli@nullsduf.se
Webbdesign: Pixelius

Loggotyp över Sveriges Dövas Ungdomsförbund

”Sveriges Dövas Ungdomsförbund är en organisation för dig som är ung och teckenspråkig. Det spelar ingen roll om du är döv, hörselskadad eller hörande som har döva eller hörselskadade syskon och föräldrar.”