Vi söker kommunikatör/opinionsbildare till arbetsmarknadsprojektet “Vi ska med”

Vi söker kommunikatör/opinionsbildare till arbetsmarknadsprojektet “Vi ska med”

Vi letar efter dig som är en kreativ kommunikatör som vill arbeta med många olika arbetsuppgifter i en liten arbetsgrupp. Som kommunikatör för VSM har du tillsammans med projektledaren ansvar för projektets kommunikation genom hela kommunikationsprocessen. Vi ser att du har lätt att ta initiativ och komma med nya idéer om hur vi kan öka synligheten för projektet och skapa större genomslag i projektets sociala kanaler. Vi ser gärna av att du har ett intresse av att utveckla projektets påverkansarbete och skapa opinion om arbetsmarknadsfrågor och tillgänglighet under vårt tredje och sista projektår.

Vi ska skapa ett bra team och värdesätter olikheter inom personalstyrkan samt lägger stor vikt vid dina kompetenser och personliga egenskaper. Du är socialt kompetent och har erfarenhet av att möta olika människor från olika sektorer och sammanhang. Du är strukturerad, målinriktad och har en vilja att ta eget ansvar, du ska ha god samarbetsförmåga samt vara självgående. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet och eftersom organisationerna bakom projektet är ungdomsorganisationer välkomnar vi särskilt unga sökanden.

För att jobba som kommunikatör/opinionsbildare hos oss ser vi att du:

 • Delar och arbetar för våra värderingar och är eller blir medlem hos något av våra ungdomsförbund.
 • Har erfarenhet av ideell sektor (företrädelsevis från organisationer som jobbar med funktionalitet och/eller unga)
 • Är initiativtagande och självgående
 • Har kunskap om eller har viljan att lära dig om projektets målgrupper
 • Är en stilsäker skribent men känsla för olika kommunikationskanaler
 • Känner dig bekväm med att arbeta med webb och sociala medier
 • Är stresstålig, tålmodig och lugn

Följande erfarenheter och kompetenser är meriterande:

 • Svenskt teckenspråk
 • Kunskap om arbetsrätt och arbetsmarknadsfrågor
 • Erfarenhet av att nätverka och bedriva påverkansarbete
 • Erfarenhet av att arbeta mot press
 • Erfarenhet av att arbeta mot beslutsfattare
 • Erfarenhet av att skapa engagemang i sociala medier
 • Erfarenhet av att arbeta med unga
 • Erfarenhet av att arbeta nära medlemmar i en medlemsorganisation
 • Kännedom om arbetsmarknadens olika parter

Om organisationerna

Sveriges Dövas Ungdomsförbund, Unga Hörselskadade och Dövblind Ungdom organiserar barn och unga som är döva, har en hörselskada eller dövblindhet. Vi är tre separata organisationer men vi samarbetar i en rad olika frågor på olika sätt. Vi har till stor del en gemensam målgrupp, tillsammans har vi ungefär 1500 medlemmar och många av dem är med i två eller tre av organisationerna.

Om projektet

Många ur våra målgrupper saknar kunskap om sina rättigheter på arbetsmarknaden, till exempel om rätten till arbetshjälpmedel eller hur reglerna för arbetslivstolkning ser ut. Hos arbetsgivare ser vi också en stor brist på kunskap och kompetens om teckenspråk, tolkning och arbetshjälpmedel.

“Vi ska med” är ett treårigt projekt finansierat av Arvsfonden som startades december 2015 och avslutas november 2018. Projektet har som mål att öka förutsättningarna för unga döva, unga som har en hörselskada och unga som har dövblindhet på arbetsmarknaden. För att nå målet kommer projektet att arbeta med att öka kunskapen om sina rättigheter hos målgruppen genom workshops, möten och utbildningar, dels att sprida information om de lagar och regler som finns och bedriva påverkansarbete i arbetsmarknadsfrågor för våra målgrupper.

Mer information

Placeringsort: Sundbyberg, Stockholm

Tillträde: Omgående.

Omfattning: Heltid, möjlighet till deltid finns.

Arbetsvillkoren följer arbetsplatsens kollektivavtal mellan KFO och Unionen samt projektets tjänstereglemente. Tjänsten är tidsbegränsad tills 18 november 2018 när projektet avslutas.

Rekryteringen sker löpande, skicka ditt personliga brev och CV till ansokan@nullsduf.se senast 10 december.

Välkommen med din ansökan!

Kontakt:

Alexandra Polivanchuk, Generalsekreterare Sveriges Dövas Ungdomsförbund alexandra@nullsduf.se eller Skype: AlexandraSDUF (teckenspråk)

Elin Sundling, Generalsekreterare Unga Hörselskadade elin.sundling@nulluh.se

Lämna ett svar