SDUF:s nyhetsbrev september 2018

SDUF:s nyhetsbrev september 2018

  • Inläggskategori:Nyhetsarkiv

För att se SDUFs gamla nyhetsbrev, klick här

 

Transkribering av videon:

Laith, ordförande (i svart linne med vit bakgrund tecknar):

Hej! Vi i styrelsen har träffats förra helgen och hade vårt styrelsemöte. Där vi diskuterade olika viktiga beslut. Nu ska vi berätta lite av de beslut vi gjorde denna helgen.

Ni kanske har märkt att vi inte har en generalsekreterare (GS) längre. Så vi gick genom de olika arbetsuppgifterna som hörde till GS och bestämde att fördela dem inom styrelsen.
AU (Arbetsutskottet) som jag (Laith), Stine (vice-ordförande) och Daniel (kassör) sitter med, beslutade att ta några arbetsuppgifter som innebär att styrelsen får mer ansvar. Samtidigt fördelas några arbetsuppgifterna till Tahir vår ekonomiadminstratör samt Sofia vår verksamhetsansvarige. Carolina från projektet Boujt får arbetsledarrollen till alla anställda inom olika projekt på SDUF. Vi i AU kommer ta över rollen som arbetsgivare till Tahir och Sofia.

Vi diskuterade även olika handlingar till kommande förbundsstämma. Vi fick in olika motioner så vi kollade genom dem samt besvarade dem alla. Samt diskuterade vi verksamhetsplanen och budgetplanen 2019 som innehöll olika mål vi ville genomföra. Såklart hoppas vi på att vi lyckas med detta!

Samtidigt finns det olika arbetsuppgifter som till exempel SDUF:s politiska program som vi gått genom och den ska bli klar till förbundsstämman. Vi beslöt köpa in tjänst i syfte att kunna slutföra politiska programmet till förbundsstämman. Så den ska bli så bra som möjligt.

 

Daniel, kassör (i svart tröja med ljus bakgrund)

Hej! Gällande ekonmin… vid förbundsstämman fjol gick vi ut med att det kommer bli underskott år 2018. Men det verkar som det blir överskott i stället. Vi håller på och diskuterar hur vi ska fördela pengarna på bästa sätt, som t.ex. till nästa år.

För det andra, gällande stadskampen som blir av om 2 veckor. Såg det ut som det eventuellt skulle bli inställt, men den genomförs ändå. Applåd till de inblandade! Vi i SDUF är glada! Men vi behöver diskutera om Stadskampens framtid ska se ut. Kanske blir det förändring till en annan form. Det är något vi kommer diskutera vidare på förbundsstämman. Har ni någon åsikt i detta fråga eller har idéer meddela oss!

 

Nora, ledamot (i svart tröja med gult hus som bakgrund och lite natur till vänster)

Hej, jag är Nora och är ledamot i SDUF. I juli besökte jag Rumänien för EUDYs GA (General Assembly = generalförsamling/årsmöte). Det blev flera diskussioner där, det var totalt 55 motioner som skickades in. Tiden gick iväg väldigt fort. SDUF har lämnat in två motioner, varav en beviljades och varav en tog vi tillbaka. Sammanfattat var det en bra helg. På årsmötet valdes det in en ny ordförande, Dennis från Nederländerna. Samt tre nya ledamöter. Så det blir bra framöver, hoppas jag.

 

Stine, vice ordförande (i svart t-shirt med blå bakgrund)

Hej! Förra helgen var det styrelsemöte i Stockholm, där jag inte kunde medverka. Var var jag? Jo, jag var i Dalarna och gjorde vad? Titta där!

<Bild på fem ryttare på fem hästar, med grönt och härlig natur!>

<Kort film på hästar med ryttare som rider runt>

Tillbaka till Stine igen.

Ja, materialet är från rid weekenden i Leksand. Jag var med som gruppledare. Det var en riktigt rolig helg. Om vi kör på detta igen någon gång framöver, medverkar du väl?

Efter ridweekenden är slut, så är alla våra sommarläger färdig. Lägergruppen ska ha sitt möte senare i september. Då tas det upp utvärdering samt diskussion om hur det gått.

Planer för hösten. Dövstudier Junior, samt planera för nästa års läger. Det blir spännande!

 

Mikaela, ledamot (klädd i SDUF tröja mörkblå färg med logot till höger. Bakgrunden är ljus).

Vi i SDUF har börjat planera för skolturnén nästa år. Vi kollar genom om något behöver förändras så turnén blir bättre. Bara grundskolorna? Nej, vi vill utöka till fler platser, som folkhögskolor, TFI (Teckenspråk för invandrare) och SFI (Svenska för invandrare)

Nu närmar dövas dag sig, i en båt! Vad händer där?

Det kommer finnas aktiviteter där för barn och ungdomar samt ordnas det en paneldebatt med intressanta personer. Ämnet för debatten kommer vara intressant! Spännande!

Vem ska vara med på debatten? Kom dit så får ni se!

Just det! Vi SDUF kommer medverka i utställningsdelen med ett bord där vi visar SDUFs bok samt olika broschyrer och informerar om SDUF. Ni får gärna träffa oss! Och diskutera med oss.

 

Viktor, ledamot (klädd i svart fleecetröja och bakgrunden är grå).

Hej! Jag informerar om hemsidan, intranät, medlemssystemet. Gällande medlemsystemet håller det fortfarande på att utvecklas, vi samarbetar med SDR i detta fråga. Den beräknas bli klar 2019 (tidigare planer bli klar i våren 2018). Arbetet är omfattande. Vi hoppas på att den blir helt klar 2019! Så vi kan använda det nya systemet.

Gällande hemsidan + intranät, kommer arbetet med detta skjutas upp till 2019. Vi i styrelsen samt den förra generalsekreteraren har diskuterat om att prioritera detta projekt lägre nu. Så vi kan fokusera våra resurser på andra viktigare saker.

Våra böcker. Ja, de 50 årsjubileums böckerna. Vi har sålt så det börjat minska lite i lagret. Vi i styrelsen har diskuterat om hur vi kan göra bättre. Ett förslag kom fram att en del av böckerna ska försöka säljas till olika bibliotek runtom i Sverige. Så vi måste kontakta dem och sälja in våra böcker. I syfte att vår bok ska finnas i biblioteken. Vi hoppas på att det blir ALLA bibliotek i Sverige. Det innebär att folk kan låna vår bok samt sprida vår kunskap om döva, dövhistoria samt dövkultur. Spännande!

 

Jonna, ledamot (Klädd i vit tröja och står ute i naturen).

Hej! Jag är Jonna! Jag och Laith har varit på besök i Almedalen. Där vi besökte olika seminarium samt olika valdebatter. Samt träffa olika politiker från riksdagen, och olika viktiga personer från olika organisationer. Där vi fick möjlighet informera och kämpa mycket om dövas frågor. Det var en otroligt bra vecka! Projekten ”Vi ska med” och ”Boujt” var också på plats med oss. Det var roligt och en bra vecka.