Projektledare sökes!

Du visar för närvarande Projektledare sökes!

Projektledare sökes!

  • Inläggskategori:Nyhetsarkiv

SDUF söker en projektledare som ska arbeta i vårt nya projekt ”Minska Rasism och Intolerans i Dövsamhället genom Tillgänglig information”.

Om projektet
Sveriges Dövas Ungdomsförbund (SDUF) har beviljat ett projekt för att öka medvetenheten om och förståelsen för rasism och intolerans, med fokus på islamofobi, afrofobi, hbtq-fobi, bland döva och hörselskadade barn och ungdomar. Projektet ska främja inkluderande gemenskap och öka medvetenheten om mångfald genom att skapa interaktiva workshops och utbildningar på svenskt teckenspråk, ta fram teckenspråkigt informationsmaterial samt arbeta för integration av projektaktiviteter i förbundets ordinarie arrangemang.

Projektet kommer att ske nationellt och involvera de geografiska områdena där förbundets medlemsorganisationer, skolor för döva och hörselskadade samt SDUFs anslutande ungdomsklubbar finns. Det omfattar Stockholm, Göteborg, Örebro, Malmö och Härnösand.

Om tjänsten
Som projektledare kommer du ha ansvar för den övergripande planeringen, koordineringen och genomförandet av projektet. Arbetet kommer att vara utmanande, omväxlande och stimulerande. Det ställer höga krav på självständighet, förmåga till problemlösning, planering, uppföljning och slutförande.

Vi söker dig som
Vi söker dig som brinner för barn och unga ska få en trygg uppväxt fri från diskriminering. Du arbetar gärna mot mål och fokuserar på resultat, och vi tror starkt på att du kan strukturera, planera och driva arbetet framåt. I och med projektet arbetar för att motverka rasism, förtryck och intolerans är det en förutsättning att du har kunskap och utbildning inom områden kring rasism och hbtq. Vi tror det är en tillgång till projektet om du har egna erfarenheter inom fokusområdena men stor vikt läggs vid personlig lämplighet.

Kvalifikationer

  • Utbildad inom mänskliga rättigheter, genusvetenskap eller annat arbetsgivaren ser som motsvarande.
  • Klarar av att arbeta självständigt och mål- och resultatinriktat.
  • Erfarenhet av att arbeta i projekt med processer och målstyrning.
  • Har upplevda erfarenheter av projektets fokusområden, men stor hänsyn tas till din personliga lämplighet.

Vad erbjuder vi
Tjänsten är visstidsanställning fram till 2025-09-30 på 50 %. Tillträde är från 1 oktober 2024. Arbetsvillkoren följer arbetsplatsens kollektivavtal mellan Fremia och Unionen samt arbetsplatsens lokala kollektivavtal.

Placeringsorten är Stockholm, på förbundets kansli. SDUFs kansli är litet och anställda arbetar nära varandra, det innebär att du ser betydelsen av ditt arbete direkt. Vi sitter i samma lokal som våra projektanställda samt Sveriges Dövas Förbund (SDR) och tillsammans erbjuder vi en dynamisk och fullt teckenspråkig arbetsmiljö.

Om ansökan
Beskriv varför just du skulle vara aktuell för tjänsten i ett personligt brev, bifoga ditt CV samt löneanspråk och skicka per e-post till ansokan@nullsduf.se

Vi är ivriga på att komma igång och välkomnar varmt din ansökan. Vi träffar kandidater löpande så vänta inte med att skicka in din ansökan. Dock senast 31 augusti 2024.

Vid frågor om tjänsten, rekryteringsprocessen eller förbundet ta kontakt med SDUFs generalsekreterare Johanna Söderström på johanna.soderstrom@nullsduf.se

Fackliga frågor bevaras av SDUFs arbetsplatsombud Jiin Najar på jiin.najar@nullsduf.se