Totalt blev vi nio svenskar som åkte till Virrat, Finland tillsammans med andra 36 deltagare från Finland, Island, Norge och Danmark.

Det bjöds på en massa aktiviteter under veckan, höghöjdsbana, kanot, en trip till PowerPark, en nöjespark och bergskättring var bland utbuden. förra Nordiska Ungdomslägret i Norge lockade sig till 110 deltagare så vi var nästan tredjedel så många men det var riktigt roligt ändå då vi fick chansen och lära känna varandra ordentligt till skillnad från förra lägret. Under veckan serverades det god mat varje dag, det var inga som klagade på maten. Det enda vi klagade på var vädret, det sken hela veckan. Vi från Norden är rätt duktiga och hitta saker att klaga på. Varje dag fanns det en ”SISU-kamp” där det erbjöds finska kulturer. Vi var totalt sex olika grupper och en från varje grupp skulle representera varje SISU-kamp. Bland annat bastade vi och tävlade med en riktig finlänning, klarade vi av det så skulle vi få poäng. Vi bastade varje dag, något man tydligen måste göra i Finland…

En höjdpunkt under lägret var när det kom tre generationer finska deltagare av NUL då NUL firade 60 år. Alla hade sina historier och man kan lugnt säga att lägerkulturen förändrats enormt mycket under åren. Förr i tiden var det en pastor som jobbade som föreståndare, sådant gäller ju inte idag.

Skärmavbild 2014-11-04 kl. 13.32.36

Florian Tirnovan

Tillbaka till rapporterna