BOUJT söker verksamhetsutvecklare

Du visar för närvarande BOUJT söker verksamhetsutvecklare

BOUJT söker verksamhetsutvecklare

 • Inläggskategori:Nyhetsarkiv


Nu söker vi en verksamhetsutvecklande till barn- och ungdomsjour
på teckenspråk från och med nu fram till och med 14 september 2023. Tjänsten kan förlängas om bidrag erhålles till verksamheten!  

Om BOUJT

Sveriges Dövas Ungdomsförbund (SDUF) är en ideell organisation för döva och hörselskadade barn och ungdomar i Sverige; Barn- och ungdomsjour på teckenspråk, BOUJT, är en del av vår projektverksamhet. Projektet startades för fem år sedan. Idén är att döva och hörselskadade barn och ungdomar i åldrarna 6 – 21 år ska få möjlighet att få chatta med ideella volontärer, syssnare på svenskt teckenspråk eller på svenska. Varje samtal är unikt och ämnena varierar mellan allt från att prata allmänt och ge svar på allt från frågor hur saker fungerar till att ge stöd och råd för att hantera tuffa situationer och besvärliga problem. Vi har också en frågelåda och en stödmejl. På vår hemsida kan man hitta information om kroppen, känslor och rättigheter  BOUJT erbjuder också workshopen Genuskalas, som synliggör ämnen som våld, normer, privilegier, porr och samtycke. Når ut till målgruppen gör vi dessutom genom BOUJT:s hemsida, Facebook, Instagram och Snapschat.  

BOUJT:s hemsida: www.boujt.se  

Om tjänsten:   

Som verksamhetsutvecklare arbetar du för jourverksamhets överlevnad. Ditt huvudmål är att kartlägga vilka jourens framtidsmöjligheter är, om jouren ska bli en självständig eller kan finna starka samarbetspartners. Rollen ansvarar för att finna hållbar finansiering, skriva ansökningar för erhålla bidrag och sedan även kunna redovisa dessa. Under året har BOUJT målet att utvecklas mot att jourverksamheten ska utöver att erbjuda webbjour också erbjuda en fysisk plats så att döva och hörselskadade barn och ungdomar. Verksamhetsutvecklaren ska undersöka vidare om det är möjligt att verksamheten öppnar fysiskt i Örebro. Under tiden arbetar verksamhetsutvecklaren tillsammans med
volontärsamordnaren för att jourverksamheten rullar på och vår hemsida uppdateras. Vi har volontärer i vår verksamhet och verksamhetsutvecklaren är med och ser till volontärer har det bra och att det finns en samverkan mellan volontärsamordnare, volontärer och BOUJTs hemsidan.

Vi söker dig som

Vi söker dig som brinner för barn och unga ska få en trygg plats att öppna sig på, och motiveras att driva en förändring för verksamhetens bästa. Du har kunskap i att söka bidrag och finna hållbar finansiering så att vår jour kan fortsätta leva. Du arbetar gärna mot mål och fokuserar på resultat, och vi tror starkt på att du kan strukturera, planera och driva arbetet framåt. Tjänsten ställer krav på att nätverka och hitta i lösningar för jourens framtidsmöjligheter ensam och tillsammans med andra. Du behöver ha lätt för att samarbeta med många olika personer både på arbetsplatsen och vid externa möten. Du har förmåga att ta snabba beslut som alltid ser till barn och ungdomars bästa, och du kan hantera tunga ämnen. Vi vill även du delar våra värderingar och ser till barn och ungdomars bästa och tryggpunkt som att förebyggande arbete våld.

Arbetsuppgifter   

 • Ansöka om ekonomiska medel och skriva ansökningar för jourens överlevnad
 • Undersöka ekonomiska förutsättningar
 • Se till BOUJT hålls stabilt och se vilka lösningar det finns för att BOUJT blir en självständig eller om det finns andra förutsättningar. 
 • Ansvar för att se till anställda sköter sin del av arbeten 
 • Jourberedskap och kunna ta över jourverksamhet om något händer. Informera till barn och ungdomar om chattförändringar samt annan viktig information inom BOUJT eller hemsidan alternativt sociala medier som BOUJT är aktiva i.  
 • Se till hemsidan hålls uppdaterad och utvecklad
 • Förmedla och medvetandegöra statistik till makthavare och andra som bör känna till vad barn och unga kontaktar BOUJT om.
 • Vara med och utbilda, fortbildning och rekryteringar till volontärer.  
 • Regelbunden kontakt med referensgrupper vuxna och styrgruppen. 
 • Regelbundet samarbeta med Childhood samt skriva utvärderingsrapporter till Childhood.  
 • Samarbeta med specialskolorna och riksgymnasium för döva och hörselskadade samt kommunala skolor där döv/hörselklasser finns. Löpande informationsbesök till dessa platser.  
 • Samarbeta med andra organisationer/ta del av arbeten inom barn och ungdomar  
 • Tillsammans med volontärsamordnare hålla föreläsa eller workshop om normer, våld och sex för olika målgrupper.

Kvalifikationer  

 • Socionomutbildning eller motsvarande utbildning som arbetsgivaren upplever lämplig
 • Kunskap om barnrätt och ungdomsperspektiv   
 • Erfarenhet av att söka fondbidrag och redovisa 
 • Erfarenhet av att tidigare hitta hållbar finansiering och kan självständigt arbeta med det.
 • Erfarenhet av att arbeta med barn, unga och vuxna  
 • Erfarenhet av att arbeta i projekt med processer och målstyrning   
 • Erfarenhet av att nätverka och bedriva påverkansarbete   
 • Erfarenhet att hålla i presentationer 
 • Dela och arbeta för våra värderingar och är eller blir medlem hos vårt ungdomsförbund  

Meriterande

 • Tidigare erfarenhet ekonomiansvar eller/och utbildning i ekonomi
 • Kunskap om webbredigering och layout  
 • Erfarenhet av att arbeta med sociala medier  

Vad erbjuder vi

Tjänsten är en visstidsanställning fram till 14 september 2023 med chans till förlängning om ekonomiska förutsättningar finns. Tjänsten kommer bli på deltid (50%) med chans till heltid (100 %), Tillträde är omgående eller enligt överenskommelse. Arbetsvillkoren följer arbetsplatsens kollektivavtal mellan Fremia och Unionen samt arbetsplatsens lokala kollektivavtal.

Placeringsorten är Stockholm, på förbundets kansli.

SDUFs kansli är litet och anställda arbetar nära varandra, det innebär att du ser betydelsen av ditt arbete direkt. Vi sitter i samma lokal som våra projektanställda samt vårt moderförbund Sveriges Dövas Förbund (SDR) och tillsammans erbjuder vi en dynamisk och fullt teckenspråkig arbetsmiljö.

Om ansökan

Beskriv varför just du skulle vara aktuell för tjänsten i ett personligt brev, bifoga ditt CV samt löneanspråk och skicka per e-post till ansokan@nullsduf.se.

Vi är ivriga på att komma i gång och välkomnar varmt din ansökan. Vi träffar kandidater löpande så vänta inte med att skicka in din ansökan. Dock senast 6 november.

Vid frågor om tjänsten, rekryteringsprocessen eller förbundet ta kontakt med SDUFs generalsekreterare Johanna Söderström på johanna@nullsduf.se

Ladda ner annons som PDF-fil
Ladda ner annons som Word-fil